Un poliţist beat a pierdut documente despre sute de anchete, inclusiv crime, după ce a adormit pe o stradă în Japonia

[ad_1]

Un poliţist japonez care a băut prea mult a adormit pe stradă şi a pierdut documente de anchetă care conţineau date cu caracter personal privind aproximativ 400 de persoane, inclusiv un suspect de crimă, au anunţat luni poliţia şi presa locală.

Ofiţerul de poliţie, în vârstă de 49 de ani, din regiunea Hyogo (vestul Japoniei), a pierdut o geantă care conţinea documentele între orele 23:00 vineri seară şi 05:00 sâmbătă dimineaţă, a declarat luni un oficial al poliţiei locale.

Documentele conţineau numele şi adresele unor persoane implicate în cercetări penale, a precizat el, fără a oferi alte detalii.

Potrivit mass-media japoneze, citând oficiali ai poliţiei, ofiţerul în cauză a ieşit să bea cu colegii şi a adormit pe stradă în drum spre casă. Când s-a trezit, în apropierea unei gări, nu a mai găsit geanta cu documentele care conţineau informaţii personale despre aproximativ 400 de persoane, inclusiv un suspect de crimă, potrivit Agerpres.

Nu este prima dată când funcţionari sunt puşi în dificultate după consumul de băuturi alcoolice.

În iunie, autorităţile din oraşul Amagasaki, din aceeaşi regiune, au declarat că un antreprenor a pierdut o geantă care conţinea un stick USB cu datele personale ale tuturor celor 460.000 de locuitori, după ce a ieşit să bea alcool şi a adormit pe stradă în drum spre casă.

Stick-ul USB a fost însă găsit la o zi după ce municipalitatea a făcut cunoscut cazul.

Editor : A.P.

[ad_2]

Citește mai mult..