Cum arată parcările pentru care Primăria Capitalei cere 10 lei pe oră

[ad_1]

Parcările nu vor mai fi gratuite, așadar șoferii trebuie să plătească de acum încolo înainte să parcheze mașina. Iată care este tariful perceput de Primăria Capitalei!


In articol:


De acum, cine vrea să parcheze în Centru trebuie să plătească. Iată care sunt tarifele de parcare în București, în funcție de zone.

Cum arată parcările publice din București

Care sunt tarifele percepute de Primăria Capitalei pentru parcări

O schimbare principală este aceea că Primăria Capitalei nu va mai închide ochii la cei care parchează ilegal, în special pe trotuare, stații de autobuz, treceri de pietoni, intersecții, în timp ce parcările publice cu plată stau goale.
Stradă cu stradă, treptat, în centrul Capitalei nu se va mai putea parca aproape nicăieri gratuit, susține viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu. Nu se putea parca neregulamentar nici până în prezent, însă nimeni nu aplica legea.

Primăria Capitalei a stabilit trei zone pentru parcare, fiecare zonă având un tarif diferit.
Astfel, pentru zona zero, o oră de parcare costă 10 lei, pentru zona 1- 5 lei, iar pentru zona 2- 2,5 lei pe oră. De asemenea, există mai multe tipuri de abonamente.

Au fost dezbătute discuții tariful să scadă în tot centrul la 5 lei pe oră, dar nu a fost nimic aprobat în acest sens, o decizie fiind așteptată în următoarele săptămâni.

Un lucru de menționat este acela că este vorba exclusiv despre parcările din centrul Capitalei marcate cu albastru. În cazul parcărilor de reședință, cele marcate cu alb și administrate de primăriile de sector, lucrurile rămân la fel.

Citeste si: Cât a ajuns să coste un weekend la Mamaia? Cea mai cunoscută stațiune de pe litoral duce lipsă de turiști

Primarul general și viceprimarul Stelian Bujduveanu spun că aplicarea măsurilor va începe de pe străzile de lângă Primăria Capitalei. Noutatea este că parcarea din jurul instituției, rezervată ani de zile numai pentru funcționarii care veneau cu mașina, este redată cetățenilor.

”Aplicarea regulamentului de parcare începe cu Primăria. Niciun angajat al primăriei (nici eu) nu va mai avea loc rezervat pe străzile din jur. Începând de marți, toate locurile de parcare din jurul primăriei vor avea statut de „parcări albastre” și vor putea fi folosite, prin plata cu ora sau cu abonament, de oricine dorește”, a explicat Nicușor Dan.

”Din 15 august vom continua, stradă cu stradă, în toată zona centrală a Capitalei. Eliberăm trotuarele de mașini și montăm stâlpișori, creăm noi locuri de parcare. Nu mai închidem ochii la cei care își lasă mașina pe trotuar, blochează străzi sau stații de autobuz sau parchează fără să plătească”, a scris și viceprimarul Stelian Bujduveanu pe pagina de Facebook.

Care sunt tarifele de parcare în București: taxa de parcare diferă în funcție de trei zone, în intervalul orar 7:00-23:00:

 

  • zona zero: 10 lei pentru fiecare oră;
  • zona 1: 5 lei/oră;
  • zona 2: 2,5 lei/oră;

Cum poate fi plătit locul de parcare:

prin aplicația „Parking București”, disponibilă gratuit în AppStore sau Google Play, plata poate fi făcută anticipat și online; aplicația afișează și cel mai apropiat loc liber.

prin SMS la numărul de telefon 7458;

plată cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipală Parking București.

Începând din luna septembrie va fi posibilă plata și prin aplicația „Am Parcat”.

Citeste si: VIDEO| Aglomerație pe litoral în acest weekend. Sute de mii de turiști sunt așteptați la mare

 

 

[ad_2]

Citește mai mult..