46 de oameni au murit în urma cutremurului cu magnitudinea 6,8 din China



Bilanţul în urma puternicului seism produs luni în provincia chineză Sichuan a crescut la 46 de morţi, au anunţat autorităţile locale într-o conferinţă de presă.

Şaisprezece persoane erau date dispărute luni, la ora locală 20:30, iar alte 50 de persoane au fost rănite, a declarat Wang Feng, director adjunct al departamentului provincial pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă din Sichuan.

Dintre persoanele decedate, 29 erau din Prefectura Autonomă Tibetană Ganzi, care administrează cantonul Luding unde mişcările telurice au fost resimţite cel mai intens, iar restul de 17 erau din oraşul Ya’an.

Centrul pentru asistenţă la cutremur din Ganzi a activat cel mai înalt nivel de răspuns.

Cutremurul cu magnitudinea 6,8 s-a produs în cantonul Luding din provincia Sichuan luni, la ora locală 12:52, conform Centrului Reţelelor Seismologice din China (CENC) şi Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), scrie Agerpres.

Adâncimea seismului a fost estimată la 16 kilometri, iar epicentrul s-a aflat la 39 kilometri de cantonul Luding, potrivit CENC.

Mai multe locuinţe au fost distruse în urma alunecărilor de teren declanşate de seism, în timp ce infrastructura şi reţelele de comunicaţie din unele zone au fost afectate, conform relatărilor de la televiziunea de stat.

Provincia Sichuan este predispusă la cutremure deoarece se întinde de-a lungul unei zone de convergenţă a plăcilor tectonice indiană şi eurasiatică.

Editor : A.P.



Citește mai mult..