Polițist bătut de un tânăr într-o localitate din Cluj. S-au tras focuri de armă



Un tânăr de 24 de ani a fost reţinut după ce a lovit un poliţist cu pumnul în faţă, iar oamenii legii au tras trei focuri de avertisment cu armele din dotare.

„Azi, data de 26 septembrie a.c., un tânăr de 24 de ani, din comuna Cămăraşu, judeţul Cluj a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore după ce a agresat fizic un agent de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida. În fapt, la data de 24 septembrie a.c., în jurul orei 19.40 poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au fost solicitaţi prin apel 112 pentru a interveni la un eveniment în localitatea Sâmboleni, comuna Cămăraşu, unde era afectată ordinea şi liniştea publică. Echipajul de poliţişti a constatat că la imobilul unde se reclama evenimentul, o persoană de sex masculin, în vârstă de 31 de ani, ar fi ascultat muzică la un nivel ridicat, fiind astfel tulburată ordinea şi liniştea publică. Acesta a refuzat să se legitimeze şi a devenit agresiv verbal, poliţiştii procedând la încătuşarea lui, moment în care o altă persoană de sex bărbătesc s-a apropiat de agenţii de poliţie, lovindu-l cu pumnul în zona feţei pe unul dintre ei, ulterior fugind de la faţa locului”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de IPJ Cluj, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, poliţiştii au fost nevoiţi să tragă focuri de avertisment cu armele din dotare.

„Întrucât în zonă s-au adunat mai multe persoane care se manifestau agresiv faţă de poliţişti, starea conflictuală degenerând, aceştia au fost nevoiţi să execute 3 focuri de avertisment cu arma din dotare, în plan vertical, pentru restabilirea ordinii publice. De asemenea, la faţa locului au fost dirijaţi de urgenţă poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi o grupă operativă de jandarmi, care au intervenit pentru restabilirea ordinii publice. Bărbatul care a agresat fizic poliţistul a fost identificat şi depistat, fiind vorba despre un tânăr de 24 de ani, din comuna Cămăraşu, pe numele căruia procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore. Cel în cauză este cercetat în continuare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, se mai arată în comunicat.

Editor : I.C



Citește mai mult..