Preşedintele Poloniei îi atacă pe cei care au criticat rezultatul alegerilor din Italia: „Câtă aroganță”

[ad_1]

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a respins criticile legate de victoria Giorgiei Meloni și a partidului de dreapta Fraţii Italiei la alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Italia.

„Câtă superioritate, aroganţă şi dispreţ pentru regulile democratice trebuie să aibă cineva ca să vorbească despre rezultatul alegerilor unei altei ţări?”, a scris Andrzej Duda într-o postare pe Twitter, referindu-se la cei care spun că „a câştigat o persoană greşită” sau că italienii „au făcut alegerea greşită”, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Politicienii din conducerea partidului de guvernare naţional-conservator din Polonia PiS au evaluat pozitiv rezultatele alegerilor. Prim-ministrul Mateusz Morawiecki a felicitat-o pe Meloni pentru „marea victorie”.

Oficial, Duda nu are niciun partid, aşa cum prevede Constituţia. Cu toate acestea, el provine din rândurile PiS.

Partidul lui Meloni şi aliaţii săi de dreapta Lega şi Forza Italia urmează să aibă o majoritate absolută în Parlament după alegeri.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..