Zi liberă pentru români. Cine va putea beneficia de ea



O nouă zi liberă pentru români se anunță cât mai curând în acest an. Este vorba de ziua de 5 octombrie, Ziua Internațională a Educației.


In articol:


Cei care vor putea beneficia de această zi liberă sunt, cu siguranță, elevii și profesorii. 

Ce se întâmplă pe data de 5 octombrie 

În decursul acestei zile nu se organizează cursuri în școli, iar elevii și profesorii vor fi liberi. Dat fiind faptul că elevii vor avea liber pe 5 octombrie, mulți părinți vor fi nevoiți să își ia liber.

Citeste si: VIDEO- UPDATE: Bilanțul persoanelor decedate în atacul armat din Rusia crește la 13. 21 de persoane sunt rănite

Această zi liberă este menționată inclusiv în contractul de muncă al cadrelor didactice, dar și în ordinul privind structura anului școlar 2022-2023.

Această sărbătoare a apărut în anul 1994 și amintește de semnarea în anul 1966 a Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor.

Sorin Cîmpeanu despre închiderea școlilor în timpul iernii: ”Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece”

Mai multe persoane au cerut ca școlile să fie închise pe timp de iarnă, iar Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț referitor la acest lucru.

Citeste si: Un copil de trei ani a fost atacat de un câine în mijlocul străzii

”Nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă  reducerea temperaturii în școli  sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ”, a spus ministrul. 

Sorin Cîmpeanu dă asigurări că elevii nu vor avea de suferit în această iarnă și că pe întreaga perioadă a sezonului rece vor fi asigurate condiții în instituțiile de învățământ din România.



Citește mai mult..