Cum să îți pregătești mașina de venirea iernii?



Întreținerea unei mașini poate părea o adevărată muncă nu normă întreagă, mai ales când se apropie sezonul rece. Astfel, un ghid cu pregătirile necesare te-ar putea ajuta să te organizezi din timp, pentru a nu întâmpina situații neprevăzute pe parcursul acestei ierni.

Iată ce trebuie să faci pentru ca mașina ta să fie echipată de iarnă!

  •     Schimbarea anvelopelor

Așa cum ne schimbăm colecția de haine când intrăm într-un sezon nou, aceeași atenție trebuie oferită și anvelopelor mașinii. Este obligatoriu ca mașina să aibă anvelope pentru iarnă în această perioadă, pentru a putea conduce în siguranță pentru condițiile vremii.

Trebuie să verifici în cartea mașinii tipul de anvelope de care ai nevoie, la altex.ro existând o gamă variată de astfel de produse. Când cumperi anvelope, asigură-te că sunt de calitate, fiind un aspect extrem de important.

Citeste si: Când trebuie puse cauciucurile de iarnă? Regulile care se aplică în sezonul rece 2022- 2023

  •     Achiziționarea cablurilor de încărcare auto

Sezonul rece poate afecta bateria mașinii când îți e lumea mai dragă. Astfel, pentru a evita situația neplăcută în care te lasă mașina când te grăbești să pleci la locul de muncă, este esențial să ai un set de cabluri de încărcare auto cu care să-i dai curent când este nevoie.

  •     Achiziționarea uneltelor de curățat zăpada

Nimic nu este mai neplăcut decât să te trezești dimineața devreme pentru a pleca la serviciu și să ai mașina plină de zăpadă. Pentru a nu fi nepregătit într-o astfel de eventualitate, trebuie să ai mături și lopățele speciale pentru dat zăpada. Să nu uiți să lași în mașină și câteva perechi de mănuși, altfel acest proces va fi aproape imposibil de realizat în frigul iernii. De asemenea, lasă în portbagaj o lopată cu care să dezăpezești parcarea în care lași mașina, altfel vei rămâne blocat.

Citeste si: Cum îți pregătești mașina pentru sezonul rece? 5 lucruri la care să te uiți pentru a nu fi luat prin surprindere

  •     Achiziționarea lichidului de parbriz

Chiar și lichidul de parbriz este diferit pe timp de iarnă față de restul anului. Acest lucru se întâmplă pentru ca lichidul să nu înghețe la temperaturile scăzute ale iernii. Nu realizezi cât de mult ai nevoie de acest element până când rămâi fără vizibilitate din cauză că nu ai oferit destulă atenție acestui aspect.

  •     Achiziționarea antigelului

Antigelul este un lichid care protejează radiatorul mașinii la temperaturi extrem de scăzute. Alege atât tipul de antigel pe care îl cumperi, cât și cantitatea pe care o pui, după instrucțiunile din cartea mașinii tale. Pe parcursul iernii, va trebuie să verifici ca antigelul să fie la nivelul optim și să îl suplimentezi când este nevoie.

Citeste si: Când e momentul să schimbi anvelopele de vară?

  • Achiziționarea unui lanț

Te poți afla în eventualitatea tristă de a rămâne blocat în zăpada. Pentru a putea ieși cu ajutorul unei alte mașini, vei avea nevoie de un lanț pe care să-l atașezi la mașina care va fi tractată.

Mașinile ne ușurează viața enorm de mult, iar pe timp de iarnă, este confortabilă și ferită de frigurile sezonului. De aceea, trebuie întreținută atent. În caz contrar, vor apărea probleme mult mai costisitoare care te vor face să regreți decizia de a nu achiziționa la timp ceea ce este necesar.



Citește mai mult..