Zelenski: Donețk este obiectivul nostru numărul 1, pentru că este obiectivul numărul 1 și al Rusiei



Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris situația militară din regiunea Donețk ca fiind dificilă și a spus că este „obiectivul numărul 1” al țării sale, pentru că este și obiectivul numărul 1 al Rușiei. 

„Situația în regiunea Donețk este deosebit de grea. Facem tot ce putem să oprim activitatea inamicului. Aceste este obiectivul nostru numărul 1 în acest moment, pentru că Donbas este în continuare obiectivul numărul 1 al ocupanților”, a declarat Volodimir Zelenski în mesajul său video de luni seară.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De la începutul învaziei ruse în Ucraina, trupele Rusiei au ocupat aproape întreaga regiune Lugansk, iar acum avansează încet în regiunea Donețk, cele două componente ale Donbasului.

La sfârșitul săptămânii trecute, Rusia a inițiat refrendumuri în patru regiuni ale Ucrainei – Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk – pentru desprinderea lor de Ucraina și alipirea la Rusia. Rezultatele referendumurilor ilegale sunt așteptate să fie anunțate marți, potrivit CNN.

Kremlinul a amenințat în repetate rânduri că încercările Ucrainei de a recupera Donbasul, precum şi regiunile Zaporojie şi Herson dupa intrarea lor în componenţa Rusiei în urma referendumurilor, vor fi considerate atacuri împotriva Rusiei, în conformitate cu Constituţia rusă.

Editor : B.P.



Citește mai mult..