Joe Biden s-a adresat unei parlamentare decedate în timpul unui discurs. „Unde e Jackie?”

[ad_1]

Joe Biden s-a adresat miercuri, în timpul unui discurs, unei parlamentare americane decedate, ceea ce a generat numeroase întrebări din partea presei despre starea de sănătate a președintelui american.

„Unde e Jackie?”, a întrebat liderul democrat în vârstă de 79 de ani, în timpul unui discurs susținut în sprijinul luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care se află aici”, a spus Joe Biden, menţionându-i pe alţi doi legislatori implicaţi în mod special în aceste eforturi, un republican şi un democrat.

Joe Biden conferință
Imediat după moartea parlamentarei, Casa Albă a publicat un comunicat în care preşedintele american s-a declarat „şocat şi întristat”. Foto: Profimedia Images

Biden a părut să o caute cu privirea în sală pe fosta membră a Camerei Reprezentanţilor, Jackie Walorski, o politiciană republicană din Indiana care a murit la începutul lunii august într-un accident de maşină şi care era angajată în lupta împotriva malnutriţiei, scrie Agerpres.

Între altele, Walorski a contribuit activ la pregătirea summit-ului consacrat acestei probleme – însuși evenimentul la care a luat cuvântul miercuri Joe Biden.

După moartea parlamentarei, Casa Albă a transmis că Biden este „şocat şi întristat”, dar președintele american pare să fi uitat

După moartea ei, Casa Albă a publicat un comunicat în care preşedintele american s-a declarat „şocat şi întristat”.

Bombardată cu întrebări pe acest subiect, miercuri, pentru a afla dacă Biden a uitat că Walorski a decedat, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Karine Jean-Pierre, a evitat să dea un răspuns concret.

Karine Jean-Pierre Casa Albă
Bombardată cu întrebări de presă, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a spus că Biden „se gândea foarte intens la ea” în cursul acestui eveniment. Foto: Profimedia Images

Biden „se gândea foarte intens la ea” în cursul acestui eveniment la organizarea căruia Walorski a contribuit activ, s-a limitat să spună purtătoarea de cuvânt.

„Nu consider că este ceva îngrijorător”, a adăugat ea, la insistenţele reporterilor.

Karine Jean-Pierre a mai precizat că preşedintele şi-a propus deja ca vineri să se întâlnească cu familia reprezentantei decedate pentru a aduce un omagiu luptei sale „remarcabile” împotriva malnutriţiei.

Editor : Raul Nețoiu

[ad_2]

Citește mai mult..