VIDEO: Pelerinaj de lux la Sfânta Parascheva. Cât trebuie să plătească oamenii pentru o noapte de cazare?Totul trebuie să arate impecabil peste o săptămână când credincioși din toată țara vor ajunge la Iași ca sa se închine la moaștele Sfintei Parascheva.

Cei care nu și-au rezervat din timp o cameră la hotel, mai găsesc cu greu una. La acest hotel cu 186 de camere, din centrul orașului, nu mai este nicio cameră liberă pentru luna octombrie.

Citeste si: Sf. Parascheva 2022: Pe ce dată se sărbătorește?

Prețul unei nopți de cazare în Iași, în luna octombrie, variază între 70 de lei și 2500 de lei. Acest apartament dintr-un hotel de cinci stele, a cărui preț este de 500 de euro pe noapte, a fost rezervat încă de anul treucut.

Primii pelerini au început să sosească deja.
Oamenii vin mai devreme să se închine ca sa evite aglomerația din zilele de sărbătoare.

Citeste si: Sărbători octombrie 2022: Cele mai importante evenimente din calendarul ortodox

Pe lângă evenimentele religioase, în perioada pelerinajului vor fi organizate și Zilele Orașului. Primăria a alocat 200 de mii de euro pentru concertele și târgurile care vor avea loc în oraș, timp de două săptămâni.

De prăznuirea Sfintei Parascheva, credincioșii nu trebuie să muncească, să facă treburi prin casă, ori să meargă la serviciu. Se spune că încălcarea acestora reguli poate aduce boli de ochi și dureri de cap.

Citeste si: Calendar ortodox 2 octombrie 2022. Ce sfânt apare în calendar? Mulți români îi poartă numele

Nu trebuie să mai faci treburi în gospodărie.

Tradiția populară le interzice femeilor cusutul, mâncarea sau orice alte treburi în gospodărie; se spune că dacă nu ții cont de toate acestea te vei alege cu dureri de cap și de ochi.

Citeste si: Pe ce dată pică Sf. Parascheva în 2022?Citește mai mult..

Comments are closed.