Scumpiri la biletele de tren din cauza facturilor uriașe la energieDupă majorările de la 1 iulie, CFR Călători anunță o altă creștere a preţului biletelor, din 2023, în cazul în care inflaţia va creşte prea mult.


In articol:


,, În legislaţie se spune că majorarea preţurilor este impusă de rata de inflaţie. După cum vedeţi, rata de inflaţie, am citit astăzi declaraţia domnului profesor Păun, e posibil să ajungă la sfârşitul anului la 20%.

Vom analiza la sfârşitul anului pe bugetul viitor, depinde de nivelul subvenţiei, şi dacă intrăm tot aşa într-o situaţie cu preţuri necontrolate este posibil să luăm în analiză creşterea„, a afirmat marţi directorul general al CFR Călători, Traian Preoteasa, potrivit Agerpres.

La cât a ajuns acum factura la energie a CFR călători

La sfârşitul anului trecut, factura la energie a CFR Călători era de 16 milioane lei/lună, iar în august 2022 valoarea acesteia ajunsese deja la 42 de milioane de lei.

Citeste si: Facturi mici la pachet cu locuințe…mici

Noi avem un buget preliminat cu 600 de milioane de lei pierderi tocmai din acest calcul al energiei electrice şi al combustibilului.

Se fac rectificări bugetare, s-a făcut prima capitalizare la rectificarea de anul acesta în jur de 260 de milioane. Va fi o rectificare probabil şi în noiembrie şi de aici probabil că vom găsi diferenţa de bani.

Am cerut prima dată la rectificare 400 de milioane de lei şi mi s-au dat 260.
Vom cere spre sfârşitul anului în jur de 150- 200 de milioane. Am spus în sală că mai mult ca sigur anul acesta va fi închis cu arierate zero, ceea ce înseamnă că nu vom avea datorii scadente. Asta nu înseamnă că exerciţiul financiar va fi pe zero sau pozitiv, din cauza faptului că această capitalizare nu intră în venituri, deci nu poate fi contabilizată”
, a mai spus acesta.

Citeste si: Bogați în lemne, dar cumpărăm de la străini

Şeful CFR Călători a dat asigurări că nu există riscul de a nu pleca trenuri din gară din cauza datoriilor la electricitate.Citește mai mult..

Comments are closed.