O fetiță de 10 ani a fost arestată la Moscova, chiar la școală, pentru că afișase culorile Ucrainei



Poliția din Moscova a reținut o fetiță de 10 ani, după ce directorul școlii în care învață a anunțat Ministerul de Interne că eleva de clasa a cincea folosește pe rețeaua de socializare un avatar cu culori galbene și albastre. Acest lucru a fost raportat la organizația pentru drepturile omului „OVD-Info” de către mama fetiței. Activiștii pentru drepturile omului nu au dezvăluit numele mamei și nici al copilului, scrie siteul Meduza.io.

Potrivit mamei, la sfârșitul lunii septembrie a fost chemată la școala din Nekrasovka pentru a discuta de ce fiica ei lipsea de la lecțiile patriotice „Conversații despre ce e important”, materie introdusă din acest an școlar. La întâlnire, femeia a fost întrebată și despre avatarul fiicei sale. I s-a mai spus că părintele unui coleg s-a plâns că fetița a postat pe chat un sondaj despre pace și război.

Pe 29 septembrie, directorul școlii a depus o reclamație la Departamentul Afacerilor Interne din districtul Nekrasovka, în care a făcut referire la performanțele academice ale fetei, și a cerut, de asemenea, să se „examineze condițiile de viață ale familiei și să se stabilească relații cauză-efect ale comportamentului unui astfel de copil, poziția sa civică”. Directorul a mai cerut polițiștilor „să influențeze poziția educațională” a mamei.

În jurul orei 10 dimineața, pe 5 octombrie, poliția a venit și a luat fetița de la școală, povestește mama ei. Au dus-o pe fată la Departamentul Ministerului Afacerilor Interne, iar ea a fost adusă acolo separat. Până să ajungă părintele, un polițist și un inspector social au întrebat-o pe eleva de clasa a cincea dacă mama ei lucra, ce face, cum își petrec timpul liber în familie.

Poliția, împreună cu autoritățile de tutelă, au chestionat mama și fiica timp de trei ore – în special, au fost interesați de motivul pentru care fata a ales un astfel de avatar, cu o astfel de combinație de culori. Angajații Centrului de Combatere a Extremismului au studiat și corespondența de pe telefonul femeii, istoricul căutărilor pe telefon și laptop”, a spus mama fetiței.

Un inspector pentru minori i-a atras atenția mamei că vor fi puse sub observație, fiind posibil ca aceasta să piardă tutela copilei.

Editor : Liviu Cojan



Citește mai mult..