Care sunt alergiile care predomină în sezonul rece și ce măsuri putem lua



O dată cu scăderea temperaturii, multe persoane strănută, au ochii în lacrimi sau secreţii nazale, manifestări care seamănă cu răceala. Totuşi, unii suferă de alergii la frig. Mai multe despre aceste manifestări şi care sunt soluţiile ne spune dr. Adriana Cămuescu, medic primar Alergologie și imunologie clinică.

Alergia nu este o boală, ci o reacție anormală a sistemului imunitar la un factor extern, numit alergen, care în mod normal este inofensiv pentru organism. Cele mai frecvente alergii respiratorii sunt la praf, la polen, la mucegai și la părul animalelor de companie. Alergologia este specializarea medicală destinată investigării, diagnosticării și tratării alergiilor.

Rinita alergică este cea mai întâlnită formă de alergie și se poate manifesta sezonier sau pe tot parcursul anului. Manifestările sunt asemănătoare unei infecții respiratorii: crize de strănut, nas înfundat, rinoree, prurit nazal, lăcrimarea și înroșirea ochilor. Spre deosebire de viroze, rinita alergică nu produce simptome grave (febră, durere de cap și dureri musculare, stare de slăbiciune, durere în gât, tuse), dar, dacă nu este ținută sub control prin tratament, poate duce la complicații, cele mai serioase fiind sinuzita, otita sau astmul bronșic.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro



Citește mai mult..