Bilanț Covid-19, 29 octombrie. 7 decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore



În ultimele 24 de ore au gost înregistrate 352 de cazuri noi de Covid-19 și 7 decese.


In articol:


Numărul infectărilor înregistrate sâmbătă, 29 octombrie, este mai mic față de vineri, cu 87 de cazuri mai puține.

77 din infectări sunt înregistrate la pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

48 dintre pacienții internați sunt minori. Din cele 7 decese, două au fost înregistrate la categoria de vârstă 70-79 de ani și cinci la categoria de vârstă de peste 80 de ani.

Citeste si: Simptomatologia Covid-19 suferit mai multe schimbări. Experții fac avertizări că valul 7 ar putea fi atins în două săptămâni

Experții fac avertizări că valul 7 ar putea fi atins în două săptămâni

Deși numărul infectărilor scade, specialiștii anunță că valul 7 e pe cale să fie atins. Cristian Apetrei, virusolog român, profesor de boli infecțioase și microbiologie de la Universitatea Pittsburgh, anunță că simptomatologia generală a Covid-19 se schimbă și avertizeaza că România va intra în valul 7.

Citeste si: Milioane de oameni sunt din nou în carantină, în Wuhan, orașul de unde a început pandemia

Simptomatologia generală Covid-19 a suferit schimbări, iar acest lucru este raportat de administratorii unei aplicații din Marea Britanie.

Patru simptome sunt prezente la toți pacienții infectați: tuse persistentă, cefalee, durerri de gât, rinoree, iar al cincea simptom, spune medicul, depinde dacă persoana este vaccinată sau nu.

Citeste si: Un român suspectat de infecţie cu bacilul care provoacă boala antrax, internat la spital. Ce spun autoritățile

„În mai, riscul de long COVID (cu variantele inițiale Omicron) era de 20%. Per ansamblu, toată istoria începe să semene cu o  viroză respiratorie  tipică. Lucru bun, pentru că asta înseamnă că poate o să avem un virus de care să nu ne mai pese. La fel ca și celelalte patru coronavirusuri tradiționale”,  susține dr. Cristian Apetrei. 

Citeste si:  Bilanț coronavirus 27 octombrie: 478 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2



Citește mai mult..