Bărbat arestat după ce a răpit o persoană, a închis-o în portbagaj, apoi a încercat să o înece în Dunăre



Caz demn de filmele cu mafioți, în Caraș Severin. Trei bărbați au bătut crunt o persoană, au închis-o în portbagaj și au transportat-o pe malul Dunării unde unul dintre atacatori a încercat să o înece. În urma mai multor percheziții, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin au arestat un bărbat și în continuare efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal.

Un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alte două persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2022 cele trei persoane au pândit sosirea unui bărbat la imobilul în care locuiește și l au atacat. Bărbatul a fost bătut crunt apoi închis în porbagajul autoturismului celor trei.

„Persoanele bănuite ar fi transportat persoana vătămată pe marginea fluviului Dunărea, unde una dintre acestea ar fi încercat să o înece, ţinând-o cu forţa cu capul în apă”, precizează IGPR.

Cei trei nu au reușit să își ducă la capăt gestul criminal, întrucât și-au dat seama că fusese alertată Poliția. Au abandonat victima într-o zonă de la periferia oraşului Moldova Nouă şi ar fi reuşit să fugă, cu sprijinul unei a patra persoane.

„La data de 3 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT Caraş-Severin şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, au efectuat opt percheziţii domiciliare, în judeţului Caraş-Severin, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Au fost ridicate mai multe sisteme informatice, iar şapte persoane implicate în activitatea infracţională fiind conduse la audieri.

„În cauză, se desfăşoară cercetări privind activitatea unui grup infracţional organizat constituit, având ca scop săvârşirea infracţiunii de omor calificat cu premeditare. Acest grup ar fi fost constituit de trei persoane, din oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş – Severin, şi ar fi fost sprijinit de alte patru persoane”, arată sursa citată.

Pe 3 noiembrie, procurorii DIICOT Caraş – Severin au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a patru persoane, sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă la omor calificat, lipsire de libertate în mod ilegal, favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual, iar vineri, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile faţă de unul dintre bărbaţii bănuiţi şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de alţi doi bărbaţi. Cu privire la cea de-a patra persoană bănuită, propunerea de arestare a fost respinsă, fără a fi dispusă o măsură preventivă.

Editor : D.D.



Citește mai mult..