Papa Francisc: Facem tot posibilul pentru a lupta împotriva pedofiliei în Biserică

[ad_1]

„Facem tot posibilul” pentru a lupta împotriva pedofiliei în Biserică, a dat asigurări duminică Papa Francisc, care şi-a exprimat regretul în acelaşi timp că unele persoane din interiorul instituţiei „încă nu văd clar”, relatează AFP.

„Pentru un preot, abuzul (sexual) este contra naturii sale sacerdotale şi contra naturii sale sociale. De aceea, este un lucru tragic şi nu trebuie să încetăm” să combatem acest flagel, a declarat papa în cadrul unei conferinţe de presă în avionul cu care s-a întors dintr-o vizită în Bahrain, conform Agerpres.

„Facem tot posibilul, însă există persoane în interiorul Bisericii care încă nu văd clar (…) Este un proces în desfăşurare, pe care îl ducem cu curaj, şi nu toată lumea are acest curaj”, a adăugat el.

„Unele lucruri au fost ascunse, înainte de scandalul Boston schimbam persoane (deplasând preoţi – n.r.). Acum, totul este clar şi avansăm pe acest subiect”, a adăugat el, făcând aluzie la seria de dezvăluiri de la începutul anilor 2000 din SUA.

În ciuda „tentaţiei compromisului”, „dorinţa Bisericii este de a clarifica totul”, a mai dat el asigurări, precizând că „Bisericii trebuie să îi fie ruşine de lucrurile rele, mulţumind în acelaşi timp lui Dumnezeu pentru lucrurile bune pe care ea le-a făcut”.

Papa Francisc a făcut aceste comentarii ca răspuns la o întrebare despre posibilitatea de a face publice sancţiunile canonice pentru o mai mare transparenţă.

Editor : A.C.

[ad_2]

Citește mai mult..