Avertisment al Poliţiei Române. Escrocii folosesc imaginea persoanelor publice pentru înşelăciuni cu criptomonede

[ad_1]

Poliţia Română atrage atenţia că s-au înmulţit înşelăciunile privind tranzacţionarea de criptomonede, existând site-uri scam care folosesc imaginea persoanelor publice pentru a câştiga încredrea oamenilor.

Potrivit poliţiei, victimele sunt abordate prin e-mail sau pe reţelele de socializare şi li se prezintă posibilitatea de a obţine câştiguri importante, printr-o investiţie minimă, în tranzacţionarea de criptomonede. În unele cazuri, este folosită şi imaginea unor influenceri sau persoane publice, pentru credibilitate.

Societăţile care practică astfel de înşelăciuni au, deseori, sedii în paradisuri fiscale, precizează Poliţia Română, citată de Agerpres.

Până în prezent, la nivel naţional, sunt înregistrate peste 260 de dosare penale, în care persoanele vătămate au suferit prejudicii.

Poliţiştii recomandă celor care primesc oferte de tranzacţionare a criptomonedelor să verifice cât mai bine produsul şi legitimitatea site-ului sau serviciului oferit. Şi, de asemenea, să nu deschidă anexele unor e-mailuri venite din partea unor expeditori necunoscuţi, ori să acceseze link-uri primite prin e-mailuri care solicită actualizarea informaţiilor personale.

Editor : D.R.

[ad_2]

Citește mai mult..