A marcat pentru Olanda la Cupa Mondială și și-a „strigat” dezamăgirea


  • Liga 2: Buzău – Chiajna, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, marți, 19:45, DGS 1

Davy Klaasen: „FIFA ne-a obligat să nu purtăm banderola!”

„Nu a jucat un rol important (în derularea meciului). Dar de fapt am fost nevoiţi să nu purtăm banderola pentru că nu am vrut să începem cu cartonaş galben. Suntem în continuare în spatele comunicatului de presă (al Federaţiei Olandeze de Fotbal – n.red.), dar cred că FIFA ne-a obligat să nu o purtăm”, a declarat Klaassen.

„A fost o alegere dificilă, dar a trebuit să o facem”, a adăugat autorul celui de-al doilea gol al olandezilor.

Antrenorul său, Louis van Gaal, nu mai vrea să răspundă la întrebări de natură politică, dar „un lucru este clar, nu vom purta banderola dacă primim cartonaş galben”. „Cred că ar trebui să se întrebe dacă aceasta este o decizie corectă a FIFA, cred că puteţi da un răspuns la această întrebare”, a subliniat selecţionerul Olandei.

„Suntem aici pentru a deveni campioni mondial, de aceea nu facem asta”, a adăugat Louis van Gaal, care a obţinut luni a 38-a sa victorie la cârma naţionalei ţării sale, un record pentru un selecţioner al Olandei.

Van Gaal, în vârstă de 71 de aani, a depăşit cu această ocazie precedentul record pe care îl împărţea cu Dick Advocaat (37 de victorii).

Ce riscau jucătorii care purtau banderola curcubeu „One Love”

Cele şapte selecţionate europene care plănuiseră să poarte o banderolă curcubeu „OneLove” împotriva discriminării la Cupa Mondială din Qatar au renunţat luni, în faţa ameninţării cu „sancţiuni sportive”.

„FIFA a fost foarte clară, va impune sancţiuni sportive dacă căpitanii noştri poartă banderole pe teren. Ca federaţii naţionale, nu le putem cere jucătorilor noştri să rişte sancţiuni sportive, inclusiv cartonaşe galbene”, au scris cele şapte federaţii.

Programul meciurilor Grupei A:

20 noiembrie:

21 noiembrie:

25 noiembrie:

  • Qatar – Senegal, ora 15:00
  • Olanda – Ecuador, ora 18:00

29 noiembrie:

  • Olanda – Qatar , ora 17:00
  • Ecuador – Senegal, ora 17:00

Clasament Grupa A: 

Clasament Grupa A, de la Cupa Mondială din Qatar / Foto: Captură flashscore.ro

Etichete: olanda , senegal , davy klaassen


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinCitește mai mult..

Comments are closed.