”Va fi infinit mai greu cu Polonia, decât a fost cu Argentina”. Premoniția unui antrenor român care a antrenat în Golf  • Liga 2: Buzău – Chiajna, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, marți, 19:45, DGS 1

  • Golurile ”Șoimilor Verzi” au fost marcate de Saleh Al Shehri (min. 48) și Salem Al Dawsari (min. 53), în timp ce pentru ”Puma” a înscris Lionel Messi (min. 10 – pen).

Polonia, un adversar mai puternic decât Argentina?

Antrenorul român Ciprian Panait (45 de ani) a avut prilejul să lucreze cu cei doi marcatori ai saudiților, Saleh Al Shehri și Salem Al Dawsari, despre care a avut numai cuvinte de laudă.

În plus, tehnicianul este de părere că Arabia Saudită va avea un meci mult greu cu Polonia, sâmbătă, 26 noiembrie, de la ora 15:00, decât a fost cu Argentina.

Motivul ar fi faptul că saudiții au obiceiul de a se relaxa după un joc foarte bun și să se mobilizeze după un joc execrabil.

După un joc foarte bun cu Argentina, Ciprian Panait crede ca cea mai grea misiunea pe care o va avea staff-ul înaintea meciului cu Polonia este aceea de a-i mobiliza la fel de bine precum în meciul contra ”Pumelor”.

Casa are nevoie de aer proaspăt? Nu trebuie să spargi vreo bancă. Urmărește Buget pentru renovare pe Digi Life și Digi Online, azi de la ora 19:00!

Lumea trebuie să știe următorul lucru: din punct de vedere al fotbalui, Arabia Saudită domină zona Golfului, și dacă domini aici, domini Asia. Mai departe, și asta poate fi confirmat și de Răzvan Lucescu,  Al Hilal are în echipa națională 7-8 titulari și alți 5-6 pe bancă.

Să nu uităm că Al-Hilal a câștigat în ultimii ani de două-trei ori Liga Campionilor Asiei. Este, într-adevăr, cea mai mare surpriză de până acum. Dacă vorbim de realități, astăzi, Arabia Saudită a fost mai bună.

Din 2017, prințul moștenitor s-a implicat direct în organizarea și finanțarea fotbalului. Au investit foarte mult în arbitraj. Vreo 2-3 ani șef a fost Mark Clattenburg, englezul. Au fost personalități marcante din fotbalul mondial care au lucrat în Federație, printre care și Ionuț Lupescu.

Jucătorii au o calitate tehnică incredibilă. Au evoluat din punct de vedere al mentalității. Mulți dintre ei au lucrat cu antrenori mari. Sunt câteva aspecte care astăzi s-au văzut.

Ciprian Panait: ”Arabia Saudită a răspuns pe plan sportiv Qatarului”

Este o rivalitate sportivă între Qatar și Arabia. Dacă Qatar a obținut organizarea turneului final, Arabia a răspuns pe plan sportiv și a reușit o surpriză uriașă.

Am fost noroc să ajung acolo și să antrenez pe Al-Hilal. Primul gol marcat de Al Dawsari, ambidextru. Nici el nu știe care este piciorul lui de bază. Poate juca pe orice poziție la mijloc. Un jucător uluitor care, dacă n-ar fi educația lor strictă din Arabia Saudită, ar putea juca la orice echipă din Portugalia sau Spania, datorită tehnicității sale. Este vorba de modul cum au fost ei crescuți. Niciodată ei nu se vor culca la 12, ci la 4-5, după ce vor face rugăciunile. Ăsta este specificul, nu le impune nimeni. Așa sunt ei.

Discutând despre Saleh Al Shehri, l-am antrenat la Al Raed. Când ajuns acolo era doar un jucător de lot, tânăr, dar cu potențial. Ieșea în evidență fiindcă juca atacant și știa când să se demarce, când să ia acțiuni pe cont propriu. Când reușise să se impună, a făcut o ruptură musculară, spre ghinionul meu. Apoi, când a revenit, eu am plecat de la echipă.

Jucătorii saudiți când făceau un meci prost, următorul era fabulos. Și invers. Când făceau un meci foarte bun, intrau foarte relaxați și se produceau surprize. De aceea zic că vor avea un meci infinit mai greu cu Polonia, decât au avut cu Argentina. Depinde și de cum vor gestiona această euforie și de cum vor fi montați și motivați, de către cei din staff”, a declarat Ciprian Panait, la Liga Digisport.

Etichete: argentina , arabia saudita , ciprian panait


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată dinCitește mai mult..

Comments are closed.