162 de percheziții DNA în vămi, în pline discuții privind Schengen. Vameși acuzați că închideau ochii la produse contrafăcute

[ad_1]

Procurorii DNA fac 162 de percheziții într-un dosar de corupție privind activitatea din vămi. La Iași este vizat chiar șeful biroului vamal, care este cercetat pentru evaziune fiscală. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 58 de milioane de lei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac miercuri peste 160 de percheziţii în Bucureşti şi şapte judeţe, într-un dosar de corupţie şi infracţiuni la regimul vamal, cu un prejudiciu estimat la aproximativ 58 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, percheziţiile au loc în 162 de locaţii. Dintre acestea – o instituţie publică, iar restul, domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale situate în judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Ilfov, Ialomiţa, Arad, Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Procurorii suspectează nouă funcționari vamali din cadrul Direcției Regionale Vamale lași că protejau activitățile ilegale a 14 firme care importau din Turcia haine și parfumuri contrafăcute. Aceste produse nu au fost verificate la intrarea în țară, fiind introduse cu acte false.

Sunt indicii că 14 societăți comerciale au beneficiat de protecție, mărfurile ajungeau într-un hub din Suceava, iar de acolo erau distribuite în București și alte județe.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, infracţiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) şi evaziune fiscală, comise în perioada ianuarie – prezent”, arată anchetatorii.

În cauză, procurorii au beneficiază de sprijin din partea lucrătorilor Inspectoratului General al Poliţiei Române (Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Financiare şi structurile teritoriale aflate în coordonare, Direcţia de Operaţiuni Speciale, Brigada Operaţiuni Speciale Iaşi, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiei), din partea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, a Autorităţii Vamale Române, precum şi a lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Iaşi, Brigada Specială de Intervenţie Jandarmi Bucureşti, Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău.

Editor : G.M.

[ad_2]

Citește mai mult..