CM 2022. Franța, ultima calificată în semifinale, după ce a învins Anglia cu 2-1

[ad_1]

Naționala Franţei, campioana mondială en titre, a învins Anglia cu scorul de 2-1 (1-0), sâmbătă seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în ultimul sfert de finală, și s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Pentru echipa Franței au înscris Aurelien Tchouameni (min. 17) și Olivier Giroud (min. 78), iar pentru Anglia Harry Kane (min. 54), din penalty. Tot Kane a mai executat un penalty în min. 82, însă a ratat egalarea și trimiterea meciului în prelungiri.

Aceasta a fost a treia întâlnire dintre cele două echipe la Cupa Mondială, englezii câştigându-le pe primele două, cu 2-0 în 1966, când au obţinut singurul lor titlu mondial, şi cu 3-1 în 1982.

Franţa este prima campioană mondială en titre care ajunge în sferturile ediţiei următoare de la Brazilia în 2006. Săania şi Germania au ieşit din faza grupelor după ce au cucerit titlurile mondiale în 2014, respectiv 2018.

Portarul Lloris deţine acum recordul de selecţii la naţionala Franţei, 143, cu una mai mult decât Lilian Thuram. Lloris are şi cele mai multe meciuri ale unui francez la Cupa Mondială, 18, devansându-i pe Thierry Henry şi Fabien Barthez (câte 17).

Harry Kane l-a egalat pe Wayne Rooney, cei doi fiind acum golgheterii all-time ai naţionalei Angliei, cu 53 de goluri.

Editor : B.P.

[ad_2]

Citește mai mult..