În urmă cu câțiva ani livra pizza, iar acum se pregătește de finala Cupei Mondiale. ”Am avut îndoieli”

[ad_1]

  • Liga 1: FCSBCFR, joi, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 22:00, DGS 1

Este și cazul mijlocașului francez Youssouf Fofana (23 de ani), care în urmă cu câțiva ani livra pizza, iar miercuri a fost titular în naționala ”Les Bleus”, în victoria contra Marocului, scor 2-0, ce a adus calificarea în finala Cupei Mondiale.

Youssouf Fofana, surpriza plăcută din primul ”11” al Franței

Înaintea meciului cu Maroc, Adrien Rabiot a răcit, iar Didier Deschamps a decis să-l titularizeze în locul său pe Youssouf Fofana.

”Distrugătorul” celor de la AS Monaco s-a descurcat lăudabil, formând o pereche extrem de eficientă cu Aurelien Tchouameni, fostul său coleg de echipă.

Cei doi s-au achitat excelent de sarcini, într-o echipă a Franței ultra-ofensivă, cu fotbaliști precum Ousmane Dembele, Kylian Mbappe, Antoine Griezmann sau Olivier Giroud.

  • Fofana mai fusese titular doar în partida din grupă, contra Tunisiei, pierdută de Franța cu 0-1.

Cine este Youssouf Fofana?

Youssouf Fofana s-a născut pe 10 ianuarie 1999, la Paris, din părinți malieni și ivorieni.

Și-a făcut junioratul la formațiile Esperance Paris (2005-2013), Red Star FC (2013-2014) și JA Drancy (2014-2017), înainte de a face pasul către fotbalul profesionist.

Puțini știu că, în perioada 2014-2017, Youssouf Fofana se gândea deja la retragere, deoarece nu se întrezărea nimic strălucitor în cariera sa. A livrat pizza o perioadă de timp pentru a se întreține și pentru a nu renunța la ceea ce și-a propus: să ajungă fotbalist profesionist.

A fost cel mai bun mod de a câștiga bani și, de asemenea, de a-mi urma visele. Am avut îndoielile mele că voi ajunge profesionist, dar trebuie să știi în ce mod poți merge mai departe”, a declarat Fofana în cadrul unui interviu, imediat după victoria contra Angliei din ”sferturi”.

  • 25 de milioane de euro este cota de piață a lui Fofana, conform transfemarkt.de.

În 2017, scouterii lui Strasbourg l-au remarcat și au decis să-i acorde o șansă. Fofana a profitat din plin, iar în ianuarie 2020, Strasbourg îl vindea pe Fofana la Monaco pentru 15 milioane de euro!

Etichete: franta , argentina , cupa mondiala , monaco , fofana


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

[ad_2]

Citește mai mult..