Ministerul Justiției începe procedura de selecție pentru șefia DIICOT

[ad_1]

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri, că demarează procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procedură ce urmează a se finaliza pe 1 martie 2023.

„Ministerul Justiţiei organizează, la sediul său din Bucureşti, în perioada 28.12.2022 – 01.03.2023, selecţia procurorilor în vederea formulării către preşedintele României a propunerii de numire pentru ocuparea funcţiei vacante de conducere de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, funcţie vacantă începând cu data de 25 septembrie 2020”, se arată într-un comunicat potrivit Agerpres.

Potrivit MJ, procurorii pot depune cereri de înscriere, care trebuie să cuprindă precizarea funcţiei de conducere pentru care se depune candidatura, până la data de 7 februarie 2023, ora 12,00, la Direcţia resurse umane din cadrul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, str. Apolodor, nr.17, sector 5.

„În perioada 24 – 27 februarie 2023, procurorii participanţi la selecţie vor susţine, în faţa ministrului Justiţiei şi a comisiei de interviu, la sediul Ministerului Justiţiei din Bucureşti, un interviu constând în susţinerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care candidează, verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare ale candidatului şi evaluarea aspectelor legate de modul în care candidatul se raportează la valorile profesiei şi ale funcţiei pentru care candidează”, informează Ministerul Justiţiei.

Rezultatele selecţiei vor fi publicate pe pagina de internet a Ministerului Justiţiei la data de 1 martie 2023, iar propunerile motivate ale ministrului Justiţiei vor fi înaintate Secţiei pentru procurori a CSM la aceeaşi dată, în vederea emiterii avizului consultativ motivat al acesteia, se arată în anunţ.

Editor : Robert Kiss

[ad_2]

Citește mai mult..