VIDEO Un bărbat și-a înscenat răpirea, cu ajutorul unui prieten, ca să facă rost de 1.500 de euro de la mama lui

[ad_1]

Poliţiştii din București au reţinut doi bărbaţi în vârstă de 35 de ani, cercetaţi pentru şantaj, respectiv instigare la şantaj. Unul dintre ei și-a înscenat propria răpire, pentru a obține bani de la mama lui, care tocmai luase pensia.

La Secţia 19 Poliţie a fost primit un telefon de la o femeie, la numărul 112, cu privire la faptul că fiul său ar fi fost răpit de persoane necunoscute. Femeia primise de pe telefonul fiului imagini cu el legat de mâini şi de picioare și mesaje în care i se cereau 1.500 de euro pentru a-l elibera şi pentru a nu îi produce vătămări, potrivit unui comunicat al DGPMB, citat de Agerpres.

Sesizarea a fost preluată de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sector 5, care au identificat adresa unde ar fi fost săvârşită fapta.

Înainte de momentul intervenţiei, bărbatul a sunat la 112 să spună că a fost lipsit de libertate, indicând o adresă, din Sectorul 5, unde se aflau mai multe persoane.

Polițiștii și-au dat însă seama că bărbatul şi-a înscenat răpirea, cerându-i prietenului său să îl lege de mâini şi de picioare, după care să îl filmeze şi să pretindă de la mama sa 1.500 de euro, în schimbul eliberării sale.

Tânărul a spus că încerca să facă rost de bani să îi returneze proprietarului apartamentului în care locuia și de la care se împrumutase recent. Și de la el a obținut bani tot mințind, spunând că i-a murit tatăl și avea nevoie de bani pentru înmormântare.

Cei doi bărbați au fost reținuți.

Editor : M.B.

[ad_2]

Citește mai mult..