O infirmieră și-a ucis toate cele trei fiice, în trei ani. Pe una a otrăvit-o, pe două le-a asfixiatO femeie de 34 de ani, inculpată pentru că şi-a ucis cele trei fiice în trei ani, este judecată începând de luni la Atena. Cazul a stârnit un val de furie în Grecia, așa că acuzata a fost adusă la proces cu vesta antiglonț.

Aflată în detenţie provizorie într-o închisoare de înaltă securitate, Roula Pispirigou este acuzată de „tentativă de omucidere intenţionată cu premeditare” şi „omucidere intenţionată cu premeditare” împotriva fiicei sale cele mai mari, la Înalta Curte din Atena.

Ea este acuzată că, la 29 ianuarie 2022, a otrăvit-o pe Georgina, în vârstă de 9 ani, administrându-i ketamină, o substanţă folosită în principal în chirurgie veterinară ca anestezic şi analgezic.

Din august anul trecut, tânăra este de asemenea inculpată pentru uciderea şi a celorlalte două fete ale sale, Malena, de trei ani şi jumătate, în 2019, şi Iris, de 6 luni, în 2021. Cele două cazuri sunt investigate într-o anchetă separată. Avocatul său, Alexis Kougias, ar urma să ceară fuziunea celor două dosare în deschiderea procedurii luni şi o amânare a procesului, potrivit unei surse judiciare.

În momentul morţii sale, Georgiana se afla în spital, unde ajunsese de mai multe ori după ce, în aprilie 2021, a rămas tetraplegică în urma unor convulsii. Procuratura o acuză pe mamă că a încercat încă de atunci să îşi omoare copilul.

Al doilea copil, Malena, a fost mai întâi declarată decedată din cauza unei insuficienţe hepatice, iar Iris, din cauza unui stop cardiac, însă noi expertize efectuate de medici legişti după decesul suspect al Georgianei au dezvăluit că ele au murit prin asfixiere.

Roula Pispirigou, de profesie infirmieră, supranumită de media elene ‘Medeea timpurilor moderne’ sau ‘Medeea din Patras’, oraşul din vestul Greciei de unde ea este originară, susţine că este nevinovată, de la arestarea sa în martie 2022.

În aprilie anul trecut, guvernul grec a fost nevoit să lanseze un apel la „calm” în urma îndemnurilor la moarte adresate femeii şi să ceară populaţiei să îi lase pe anchetatori să îşi facă treaba.

Acuzata a fost adusă cu vestă antiglonț la proces

La puţin timp după arestarea sa, acuzata, flancată de poliţişti puternic echipaţi şi purtând căşti, era protejată de o vestă antiglonţ în timpul sosirii sale haotice la Palatul de Justiţie din Atena.

Au fost de asemenea desfăşurate forţe speciale în timp ce mulţimea striga ‘Criminalo, recunoaşte-ţi crima’. Printre manifestanţi, o femeie a declarat la televiziune: „Dacă chiar a făcut asta, trebuie spânzurată. Asta e tot!”. Pe faţada domiciliului său din Patras, unde s-a adunat de asemenea o mulţime furioasă, necunoscuţi au scris: „Moarte ucigaşilor de copii”. Posturile de televiziune private sunt de asemenea arătate cu degetul, deoarece nu au ezitat să o intervieveze pe acuzată prin telefon din închisoare.

Tatăl fetelor, precum şi mama femeii au făcut de asemenea numeroase declaraţii în media.
  

Editor : G.M.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.