Ursula von der Leyen: „Trebuie să menţinem creşterea presiunii pe Rusia și să sprijinim în continuare Ucraina”



„Trebuie să menţinem creşterea presiunii pe Rusia”, a transmis vineri Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, relatează Reuters.

Uniunea Europeană trebuie să sporească în continuare presiunea asupra Rusiei şi să sprijine Ucraina, spune preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o conferinţă de presă comună cu premierul suedez Ulf Kristersson la Kiruna, în nordul Suediei.

„Trebuie să menţinem creşterea presiunii pe Rusia şi vom continua, evident, sprijinul nostru nezdruncinat pentru Ucraina”, a declarat şefa executivului comunitar, potrivit Agerpres.

Aflată în ţara care a preluat la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului UE, Ursula von der Leyen a spus că, de la începerea războiului din Ucraina, Rusia a tăiat 80% din livrările de gaz către Uniunea Europeană, însă blocul comunitar a compensat prin diversificarea surselor de energie.

„A fost depusă o muncă dificilă. Preţul gazului este acum mai mic decât înainte de invazia Rusiei”, a spus Von der Leyen.

Rusia a lansat în 24 februarie anul trecut o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că desfăşoară o „operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Editor : Loredana Bancas



Citește mai mult..