Revoltă după moartea a 3 muncitori la carieră. Mașina care îi transporta era în uz de mai mult de 50 de ani

[ad_1]

Revoltă după ce un camion care transporta muncitori s-a răsturnat în cariera Jilț din județul Gorj. Au murit trei muncitori, iar alți 13 au fost răniți. Muncitorii spun că mașina folosită la transport era în uz de mai bine 50 de ani și se plâng de condițiile de muncă. În zonă, urmează să ajungă și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Anamaria Ianc, jurnalist Digi24: „Așteptăm să primim răspunsurile din partea criminaliștilor, cei care au fost la fața locului si au cercetat modul în care s-a întâmplat tragedia.

Potrivit spuselor angajaților de la această carieră, mașinile sunt mai vechi de 50 de ani, și sunt folosite pentru transportul persoanelor.

În camionul care s-a răsturnat azi se aflau atât oameni, cât și tuburi de oxigen. Din spusele acestora, se pare că tuburile de oxigen au căzut peste oameni, provocandu-le acestora leziuni foarte grave.

Din păcate vorbim despre 3 persoane care și-au pierdut viața, vârstele acestora fiind cuprinse între 29 și 45 de ani.

La fața locului au fost și familiile oamenilor care au murit.

Așteptăm în continuare declarații din partea directorului Complexului Energetic Oltenia. A fost prezent la locul accidentului, dar nu a dorit să dea explicații.

Cei mai mulți sunt reprezanții IPJ. Așteptăm să vedem dacă ministrul Energiei Virgil Popescu va ajunge cu adevărat la locul accidentului.

Din cauza drumurilor impracticabile, cei de la ISU au fost transportați cu alte camioane pentru a le acorda îngrijiri medicale răniților.”

Un accident grav s-a produs marți, într-o carieră minieră din Gorj, după ce o mașină plină cu muncitori s-a răsturnat. Trei oameni au murit și alți 13 au fost răniți.

Potrivit unui comunicat transmis de Complexul Energetic Oltenia, accidentul a avut loc în momentul în care muncitorii erau transportați din carieră la sediu. 

„În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numara 14 salariați ai CE Oltenia, din care 3 au decedat”, se arată în comunicat.

Editor : Liviu Cojan

[ad_2]

Citește mai mult..