Trei tineri, arestaţi preventiv pentru tentativă de omor după ce au bătut un şofer în trafic



Trei tineri cu vârste cuprinse între 25 şi 28 de ani, toţi din municipiul Craiova, au fost, miercuri, arestaţi preventiv, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, după ce în urmă cu cinci zile au bătut un şofer în trafic, care a ajuns la spital cu mai multe plăgi la cap.

După incident, aceştia au fugit, iar unul dintre ei a fost prins în timp ce încerca să iasă din ţară pe la Porţile de Fier 1.

Potrivit IPJ Dolj, cei trei sunt bănuiţi că în seara zilei de 12 ianuarie, în urma unui conflict în trafic, ar fi lovit cu autoturismul maşina în care se afla persoana vătămată, iar după impact i-ar fi aplicat acesteia mai multe lovituri, provocându-i plăgi tăiate şi/sau despicate la cap şi corp, după care au părăsit locul producerii faptei, sustrăgându-se cercetărilor.

„O echipă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale a desfăşurat activităţi complexe pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au avut loc evenimentele, precum şi identificarea tuturor persoanelor implicate. Astfel, în noaptea de 17 ianuarie, un tânăr de 25 de ani, din municipiul Craiova, a fost preluat de poliţişti din Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier 1, acesta încercând să părăsească teritoriul României. De asemenea, în cursul zilei de 17 ianuarie, a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Craiova, ocazie cu care au fost găsiţi şi ceilalţi doi tineri, de 25 şi 28 de ani, care se sustrăgeau cercetărilor, precum şi autoturismul folosit în seara zilei de 12 ianuarie”, informează IPJ Dolj.

Aceştia au fost reţinuţi de procurorul de caz, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, iar miercuri judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă a celor trei pentru 30 de zile.

De menţionat că în seara zilei de 12 ianuarie, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, prin apel de urgenţă 112, cu privire la faptul că, pe strada Ştirbei Vodă, este un scandal în desfăşurare, dar în momentul în care au ajuns nu au găsit nicio persoană, ci doar un autoturism abandonat. Ulterior, poliţiştii au fost sesizaţi de o unitate medicală din municipiul Craiova cu privire la faptul că un bărbat de 36 de ani susţine că a fost agresat în trafic.

La unitatea medicală acesta le-a declarat poliţiştilor că în timp ce se deplasa pe bulevardul Ilie Balaci, la volanul autoturismului său, ar fi fost lovit de un alt autoturism, iar după impact, un bărbat din cel de-al doilea autoturism l-ar fi lovit cu un obiect contondent în cap şi pe corp, bărbatul de 36 de ani fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, potrivit Agerpres.

Dosarul a fost preluat în anchetă proprie de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar la acţiuni au participat şi poliţişti ai Serviciul Criminalistic, Poliţiei Municipiului Craiova, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj.

Editor : Liviu Cojan



Citește mai mult..