VIDEO | Zelenski, cu ochii în lacrimi la ceremonia funerară pentru oficialii morți în accidentul aviatic de lângă Kiev


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a asistat cu lacrimi în ochi la ceremonia funerară în memoria fostului ministru de interne Denis Monastirski, decedat în accidentul de elicopter de miercuri din apropierea Kievului.


In articol:


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și soția sa Olena au participat sâmbătă la serviciul funerar care a avut loc la Kiev, potrivit agenției de stat Ukrinform.

În cadrul ceremoniei au fost depuse nouă sicrie pentru toate persoanele decedate în urma accidentului aviatic care a avut loc miercuri, pe 18 ianauarie 2023.

Printre persoanele care au murit în accident este și fostul ministru de interne Denis Monastirski

14 persoane, printre care și Denis Monastirski, adjunctul său şi alţi cinci oficiali de rang înalt din minister şi un copil s-au stins din viață în accidentul aviatic
care a avut loc la Brovarî, o suburbie a Kievului. Elicopterul Super Puma în care se aflau, de fabricație franceză s-a prăbușit aproape de o grădiniță.

„O tristeţe de nedescris ne cuprinde sufletul. Ucraina îşi pierde cei mai buni fii şi fiice în fiecare zi’”, a scris Zelenski sâmbătă într-o postare pe Telegram.

 

Un serviciu funerar a avut loc şi la Brovarî în memoria victimelor din accidentul aviatic, în același timp cu cel de la Kiev.

Citește și: VIDEO- Vladimir Putin a comandat 21 de crematorii mobile din China. „Va șterge urmele, îi arde pe toți”

Președintele Volodimir Zelenski a însărcinat serviciul secret al Ucrainei SBU să investigheze care a fost cauza incidentului, care până în acest moment nu este clară.

Zelenski la ceremonia funerară

[Sursa foto: Captură video]

Cum a avut loc accidentul aviatic din apropierea Kievului

Kyrylo Timoșenko, adjunct-șef al biroului președintelui Ucrainei, a scris pe Telegram; „Brovary. O aeronavă tocmai s-a prăbușit pe o instalație de infrastructură civilă. Stabilim informații cu privire la victime și circumstanțe”

„Un elicopter s-a prăbușit, s-a întâmplat în apropierea unei grădinițe. În prezent, 5 persoane au murit”, a transmis Iryna Prianyshnykova, purtătoarea de cuvânt a Poliției Naționale din regiunea Kiev, într-un comentariu pentru Ukrainska Pravda.

„În prezent există rapoarte cu privire la 5 victime și decese”, a mai spus Prianyshnykova care este la fața locului, iar jurnaliștii ucraineni încearcă să contacteze purtătorul de cuvânt al poliției pentru obține informații noi.

Citește și: VIDEO- Mișcări noi din partea Rusiei: puterile rusești instalează rachete antiaeriene pe acoperişurile unor clădiri înalte din Moscova

După cum relatează sursa citată, Serviciul de Stat de Urgență, primarul, poliția și alte servicii sunt la fața locului.

Ulterior, șeful Administrației Militare a Regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, a confirmat că elicopterul a căzut în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale.

Citește și: Nou ajutor de securitate pentru Ucraina în valoare de 2,5 miliarde de dolari



Citește mai mult..