Traficul aerian, îngreunat de vremea rea. Întârzieri pe Aeroportul Otopeni

[ad_1]

Traficul aerian a fost îngreunat, vineri dimineața, din cauza ninsorilor abundente. Pe Aeroportul Otopeni au avut loc întârzieri semnificative ale unor zboruri.  


In articol:


Vremea rea a afectat nu doar traficul rutier, ci și traficul aerian. Au fost probleme pe Aeroportul Otopeni la primele ore ale dimineții de vineri.

Citește și: Trafic de coșmar pe drumurile din România. Mai multe accidente în primul episod de iarnă grea- LIVE TEXT

Mai multe curse care ar fi trebuit să decoleze din București au întârzieri majore, în ciuda faptului că s-a intervenit cu zeci de utilaje pe cele două piste ale aeroportului Otopeni . 

Întârzieri de două ore pe Aeroportul Otopeni

Cel puţin două ore vor întârzia avioanele, atât la decolare cât şi la aterizare, potrivit Antena 3.

Personalul aeroportului a transmis că „se iau toate măsurile pentru ca avioanele să decoleze şi să aterizeze în siguranţă”, pentru ca oamenii care se află în aceste avioane să fie în afara oricărui pericol. 

Citește și: Femeia însărcinată în 8 luni, lovită pe o trecere de pietoni din București, a pierdut sarcina. Șoferul englez, prins pe aeroportul din Cluj!

Aproximativ nouă avioane au întârzieri, vineri, 27 ianuarie, din cauza condițiilor meteorologice.

Citește și: Pasager mort într-un avion care a aterizat la Timișoara

Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, pe Aeroportul Henri Coandă, şi nicio cursă nu este anulată din motive meteo, a informat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) la primele ore ale dimineții.

Ce a transmis CNAB vineri dimineața

„Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri normali, conform planului de zbor. Aeronavele aterizează şi decolează în siguranţă. Nicio cursă nu este anulată din motive meteo şi nu se înregistrează întârzieri, cu excepţia celor generate de necesitatea degivrării aeronavei (la decolare), care se efectuează după îmbarcarea pasagerilor”, se precizează în comunicatul CNAB.

Pistele, platformele şi căile de rulare a aeronavelor sunt deschise şi operaţionale, fiind asigurate condiţiile pentru desfăşurarea operaţiunilor aeriene şi se intervine constant cu utilajele proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii bune de operare, precizează sursa citată.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.cnab.ro.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să îşi ia măsurile necesare pentru a se prezenta în timp la aeroport.

[ad_2]

Citește mai mult..