VIDEO. Prima casă a acestor copii a fost distrusă de bombe în Siria, a doua de cutremur în Turcia


Sute de mii de destine frânte de cutremurele devastatoare de luni, 6 februarie din sudul Turciei. Printre acestea, o familie cu doi copii mici care au fugit de războiul din Siria și acum sunt din nou pe drumuri.


In articol:


În doar patru ani, micuții Nofal și Maria Hennami și-au văzut cele două case distruse . Copiii

au fugit împreună cu părinții lor din Siria când bombele au distrus proprietatea familiei.

Citește și: VIDEO- Persoanele prinse sub dărâmăturile din Turcia, apel disperat pentru a fi găsite în viață

Acum, ca și alți 300.000 de persoane, sunt din nou fără adăpost, după ce casa lor din Turcia a fost pusă la pământ de cutremurul de luni cu magnitudinea de 7,8 grade.

Pe măsură ce întunericul serii aduce un frig greu de îndurat, copiii – în vârstă de șase și cinci ani – ies din cort pentru a întâlni voluntarii Semilunii Roșii care împărtășesc pachete de mâncare, scrie The Sun.

„Copiii au pierdut acum două case în patru ani”

Tatăl copiilor, Omar, 31 de ani, le-a spus jurnaliștilor: „Suntem foarte recunoscători pentru ajutorul pe care l-am primit. Am rămas fără nimic și nu știm ce vom face acum sau unde vom merge„.

„Copiii au pierdut până acum două case în patru ani.
A fost foarte traumatizant pentru ei”,
a explicat tatăl îndurerat.

Citeste si: Ce planuri are Rusia cu Republica Moldova! Volodimir Zelenski a dezvăluit totul: „Vrea să distrugă țara”- kanald.ro

Citeste si: Marius Elisei, terorizat cu apeluri, după despărțirea de Oana Roman. Incredibil la ce gest a recurs- wowbiz.ro

Numărul total de morți în Turcia și Siria a urat joi seara la peste 20.450, dar se preconizează că va crește brusc în zilele următoare.

Nofal și Maria Hennami, de la războiul din Siria la cutremurul din Turcia

[Sursa foto: The Sun]

Noua locuință a celor mici, un cort

Cu aproximativ 6.500 de clădiri prăbușite și multe altele avariate grav în provincia Kahramanmaras, mii de oameni se adăpostesc acum în corturi printre ruine.

Micuții Nofal și Maria, împreună cu părinții lor, împart acum unul dintre aceste corturi cu alte 17 familii pe străzile din Islahiye.

Orașul cu o populație de 65.000 de locuitori, aproape de epicentrul seismului, arată de parcă ar fi fost bombardat de rachete și proiectile. 

Micuții Nofal și Maria, împreună cu părinții lor, împart unul dintre corturile din Islahiye.

Un oficial guvernamental local a confirmat că cel puțin 700 de persoane au murit aici și 60% din case au fost fie distruse, fie considerate prea nesigure pentru a intra. „Este un dezastru total”, a spus el.

Mașini grele și echipe de salvatori sapă în continuare frenetic printre moloz în speranța că vor fi găsiți noi supraviețuitori.



Citește mai mult..