Avioanele americane au doborât un nou „obiect neidentificat”, deasupra CanadeiUn alt „obiect neidentificat” a fost doborât deasupra spațiului aerian nord-american, a confirmat premierul canadian Justin Trudeau, potrivit BBC. Potrivit oficialului, obiectul „a încălcat spațiul aerian canadian” și a fost doborât deasupra Yukon, în nord-vestul Canadei.

Atât avioanele canadiene, cât și cele americane au fost ridicate pentru a urmări obiectul despre care Trudeau spune că a fost doborât de un F-22 american.

Trudeau spune că el a dat ordinul și că a vorbit cu președintele american Joe Biden.

„Forțele canadiene îl vor recupera acum și vor analiza epava obiectului”, a scris el pe Twitter.

Trudeau a mulțumit Comandamentului Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD), care a declarat anterior că a monitorizat „un obiect aeropurtat la altitudine mare” deasupra nordului Canadei.

Anterior, NORAD declarase pentru CNN că nu poate discuta detalii legate de aceste activități, dar a confirmat că avioanele militare au fost desfășurate.

Deocamdată nu este clar despre ce obiect este vorba, scrie BBC.

Apariția acestui obiect în America de Nord vine la doar câteva zile după ce un presupus balon spion chinez a fost doborât după ce a încălcat spațiul aerian american și canadian .

Vineri, un alt obiect a fost doborât deasupra Alaskăi, la ordinul președintelui american Joe Biden.

 

Editor : I.CCitește mai mult..