O femeie care avea deja şapte copii a născut cvintupleţi. Șansele erau de 1 la 52 de milioane



O femeie britanico-poloneză, care avea deja şapte copii, a născut cvintupleţi şi a declarat marţi că se simte „mai bine decât se aştepta” după o astfel de sarcină, informează AFP.

Dominika Clarke, mamă a şapte copii cu vârste cuprinse între 10 luni şi 12 ani, a născut cvintupleţi duminică, într-un spital din Cracovia, un oraş din sudul Poloniei.

„Noi ne aşteptam la cel de-al optulea copil, dar s-a dovedit că au fost mult mai mulţi”, a declarat ea în faţa jurnaliştilor, în prezenţa soţului ei Vince, care este cetăţean britanic.

Cei cinci bebeluşi s-au născut prin cezariană la vârsta de 29 de săptămâni şi necesită asistenţă respiratorie.

„Sperăm să ajungem cu bine la momentul fericit ocazionat de plecarea lor din spital”, a declarat Ryszard Lauterbach, şeful secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului din Cracovia.

Nou-născuţii, trei fete şi doi băieţi, se vor numi Arianna Daisy, Charles Patrick, Elizabeth May, Evangeline Rose şi Henry James.

Dominika Clarke consideră că sarcina ei a fost „un miracol”, deoarece, potrivit specialiştilor de la spitalul polonez, şansele de a concepe cvintupleţi sunt de 1 la 52 de milioane, notează AFP, citată de Agerpres.

„Ca matematiciană, îmi plac statisticile de acest tip. Era mai probabil să câştigăm la loterie decât să avem o mulţime atât de mare de bebeluşi”, a adăugat Dominika Clarke.

Editor : Liviu Cojan



Citește mai mult..