Ionuț Stroe: USR are un comportament duplicitar. Nu înţeleg de ce nu le mai place statul de drept



PNL îl va evalua pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti, a spus la Digi24 purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. Declarația vine după ce Agenția Națională de Integritate l-a acuzat pe edil de conflict de interese și abuz în serviciu. Stroe e criticat, de asemenea, o declarație a președintelui USR, Cătălin Drulă, care a spus că ANI este „politizată”, și a spus că formațiunea are „un comportament duplicitar”.

”Vă pot asigura că PNL îl va evalua pe primarul Nicuşor Dan după felul în care îşi va face treaba în Bucureşti, după felul în care îşi onorează promisiunile din campania electorală, moment când noi l-am susţinut”, a spus Stroe.

El a adăugat că „justiția va evalua” sesizarea inspectorilor de integritate.

„În legătură cu chestiuni care ţin de comportamentul sau legalităţile semnalate de ANI, în ceea ce priveşte persoana dânsului, lăsăm justiţia să evalueze aceste aspecte dar, într-adevăr, pe partea cu oraşul avem solicitări, avem proiecte, avem nişte mulţumiri, le-am transmis şi am trasat şi un timing în legătură cu rezolvarea lor şi aşteptăm rezultate de la acest primar care a fost învestit cu încredere de PNL şi de votanţii noştri”, a adăugat el.

„Aceste acuzaţii ale ANI de astăzi ţin efectiv de persoana primarului şi de ceea ce a făcut”, iar Nicușor San „ar trebui să clarifice aceste aspecte din punct de vedere legal, şi faţă de bucureşteni şi faţă de organele de cercetare”, a continuat Stroe.

„Noi nu ne vom pronunţa, noi nu dăm verdicte, este o speţă nouă, aici este normal ca această speţă să parcurgă traseul legal”, a spus el.

Stroe a criticat declarația președintelui USR, Cătălin Drulă, care a spus că ANI hărțuiește primarii din opoziție și că instituția este „politizată”.

„Aș vrea să creadă că cei din USR au tot timpul încredere în justiţie, aşa cum este normal, şi nu îşi schimbă atitudinea şi poziţia după cum bate vântul şi interesul electoral. Nu înţeleg de ce se autopronunţă apropo de Nicuşor Dan şi nu înţeleg de ce nu le mai place statul de drept celor din USR. Sau poate doar când e vorba de alţii. USR are un comportament duplicitar”, a spus Stroe.

„Adică cei care nu demult ridicau în slăvi ANI şi arătau cu degetul pe toţi cei care erau semnalaţi de ANI sau DNA sau alte instituţii având probleme, acuză în momentul de faţă această instituţie de incorectitudine şi o demonizează. Ba mai mult, spun că este folosită în interes politic. Aşa au făcut şi în cazul doamnei Clotilde Armand. Din păcate, când funcţionează justiţia nu le convine, când e vorba de alţii îşi schimbă opinia. Lucul acesta este deja un compoprtament obişnuit pentru USR”, a adăugat el.

Susţinerea pentru primarul Nicuşor Dan „este condiţionată de cele 10 obiective măsurabile pe care i le-au impus pentru a fi realizabile în 6 luni de zile şi sunt legate de teme mari ale Bucureştiului. Sunt proiecte pe care noi le-am susţinut în CGMB”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PNL.

Editor : M.B.



Citește mai mult..