Reacția spaniolilor după ce Istvan Kovacs a fost delegat la partida Liverpool – Real Madrid, din Champions League



  • Liga 1: CFR Cluj – FC Argeș, duminică, 17:00, DGS 1

  • Liga 1: FCSB – Universitatea Craiova, duminică, 20:00, DGS 1

Reacția spaniolilor după ce Istvan Kovacs a fost delegat la partida Liverpool – Real Madrid, din Champions League

La doar câteva zile după ce a condus duelul dintre Chindia și U Cluj, încheiat 2-2, Istvan Kovacs (38 de ani) a primit o delegare de cinci stele. Arbitrul român a fost desemnat de UEFA la partida care se va desfășura pe Anfield, într-una dintre cele mai tari întâlniri din această fază din Champions League.

După decizia forului european, jurnaliștii spanioli și-au amintit de precedenta delegare a lui Kovacs la un meci al Realului. În aprilie 2022, românul conducea duelul „Galacticilor” cu Manchester City, încheiat cu scorul de 3-4, în prima manșă din semifinalele Champions League.

  • La acea vreme, Istvan Kovacs era lăudat pentru prestația sa

„Istvan Kovacs, care este arbitru FIFA din 2010, va fi responsabil cu fluierul în meciul dintre Liverpool și Real Madrid, din prima manșă a optimilor de finală a Ligii Campionilor, care va avea loc marțea viitoare, pe Anfield.

Românul va arbitra un meci al ‘Albilor’ pentru a doua oară în această competiție, după prima manșă a semifinalelor de anul trecut, atunci când madrilenii au înfruntat-o pe Manchester City, în Anglia.

Oamenii lui Ancelotti au pierdut atunci, dar au întors soarta calificării pe ‘Berbaneu’ și s-au calificat în finală. Interesant este că, în acea finală, Real Madrid a întâlnit-o chiar pe Liverpool, la Paris.

‘Albii’ au câștigat al 14-lea titlu european după ce i-au învins pe oamenii lui Jurgen Klopp, datorită unui gol al lui Vinicius Junior din repriza secundă. Acum campioana și vicecampioana caută sferturile de finală”, au scris cei de la okdiario.com.

În sezonul 2022-2023, Istvan Kovacs a arbitrat trei meciuri din UEFA Champions League, a acordat 15 cartonașe galbene (niciun cartonaș roșu) și patru penalty-uri.

  • Istvan Kovacs este arbitru FIFA in 2010, iar din 2019 face parte din categoria UEFA Elite, cea mai importantă din arbitrajul european
  • Apogeul carierei pentru Istvan Kovacs a fost finala UEFA Europa Conference League, pe 25 mai 2022, între AS Roma și Feyenoord

Momentul care l-a impresionat cel mai mult pe Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar: „Nu am mai trăit așa ceva”

Delegat la opt meciuri de la Cupa Mondială, Kovacs a fost doar al patrulea oficial, însă românul a avut ocazia să asiste „pe viu” la câteva partide interesante. Una dintre ele a fost cea dintre Argentina și Mexic, încheiată 2-0, iar „centralul” din Carei a dezvăluit că a rămas impresionat de spectacolul creat de suporterii celor două reprezentative.

„Nu am avut ocazia până la turneul final din Qatar să fiu implicat vreodată într-o partidă a unei naționale latino-americane. Din fericire, am avut această șansă acum, fiind delegat în brigada de la Argentina – Mexic. Și a fost… unic! Atmosfera creată de suporterii ambelor reprezentative e greu de descris în cuvinte. Nu am mai trăit așa ceva!”, a spus Kovacs, potrivit Playsport.

Etichete: istvan kovacs , champions league , liverpool real madrid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din



Citește mai mult..