Mesajul pe care Biden i-l dă lui Putin prin vizita sa la Kiev. Cioroianu: Rămâne de văzut cum va digera partea rusă această surpriză



Fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu a vorbit la Digi24 despre mesajul pe care îl dă președintele SUA Joe Biden prin prezența sa la Kiev. Este o vizită simbolică, iar mesajul este pe de o parte pentru Vladimir Putin, iar pe de alta pentru poporul ucrainean, a adăugat Cioroianu.

„E clar că vizita a fost pregătită la înalt nivel. Este un mesaj îndreptat către Vladimir Putin că războiul pe care-l duce e împotmolit într-un coșmar logistic de un an de zile.

Este și un mesaj transmis poporului ucrainean, de solidaritate, de încurajare.

E o vizită simbolică pe care o face Biden la Kiev. Nimeni nu se mai îndoiește de sprijinul administrației Biden către Ucraina.

Din păcate, aceste sunete de sirenă pe care le auzim nu sunt ceva inedit la Kiev, de un an populația e aproape imunizată la aceste semnale ale groazei, e banalizarea răului.

Rămâne de văzut cum va digera partea rusă această surpriză.

Vizita lui Biden dă și posibilitatea lui Vladimir Putin și propagandei să susțină că ei luptă cu Occidentul, cu America. Neavând surse alternative de informare, populația din Rusia e captivă interpretărilor de la Moscova”, a declarat Adrian Cioroianu.

Președintele american Joe Biden a ajuns la Kiev – prima lui vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruse din în urmă cu aproape un an. Vizita surpriză vine în contextul vizitei în Polonia vecină, pentru întâlniri cu președintele Andrzej Duda. 

 

 

Editor : G.M.



Citește mai mult..