Potrivit unui clip video, se poate vedea cum o mașină este aruncată în aer de un pneu al unei camionete pe o autostradă din Statele Unite ale Americii.

Pe data de 27 martie 2023, a avut loc un accident rutier foarte grav în Los Angeles, care a fost filmat și apoi postat pe rețelele de socializare de către șoferul unui automobil Tesla. Accidentul a avut loc pe autostrada Ronald Reagan, la Chatsworth, iar impactul a fost atât de puternic încât mașina a fost aruncată câțiva metri în aer și apoi s-a oprit în urma impactului.

Potrivit martorului, cel care a filmat scenele, un pneu al camionetei din faţă s-a desprins și a lovit în plin automobilul Kia care circula în faţă. Maşina a fost aruncată în aer câțiva metri și a căzut pe capotă, oprindu-se după câțiva metri. Pneul a lovit din nou maşina şi s-a topit alături de Kia, care a fost distrusă complet.

În ciuda violenței impactului, șoferul automobilului Kia a supraviețuit și a scăpat doar cu răni ușoare. Cel care a filmat accidentul a declarat că șoferul spunea că nu își amintea multe din momentul impactului. Însă, mai târziu, acesta a fost dus la spital pentru mai multe investigații medicale.

În schimb, șoferul camionetei a fost în stare bună de sănătate și a oprit imediat să vadă cum se află șoferul Kia și să își ceară scuze pentru incident. De asemenea, autoritățile au confirmat declarațiile martorului, anunțând că șoferul Kia a scăpat cu răni ușoare.

În urma accidentului, autoritățile au inițiat o anchetă pentru a determina cauzele care au dus la desprinderea pneului camionetei și să evite astfel de accidente în viitor. Primul motiv care a ieșit la suprafață este uzura piulițelor.

Acest accident rutier impresionant demonstrează din nou pericolele care apar în trafic și importanța respectării regulilor de circulație de către toți participanții la trafic. De asemenea, este important să fim vigilenți la starea autovehiculelor noastre și să le verificăm temeinic înainte de a ne aventura pe drumuri.