În ultimele 3 luni, progresul lucrărilor la podul de la Brăila peste Dunăre a fost evaluat printr-un videoclip.

Podul peste Dunăre de la Brăila este considerat cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din România, însă a avut parte de multe întârzieri și probleme în derularea proiectului. Inițial, autoritățile au promis că podul va fi inaugurat în anul 2022, însă această promisiune nu a fost respectată, iar lucrările de infrastructură rutieră au înregistrat întârzieri foarte mari.

Podul propriu-zis a avut toate șansele să fie finalizat de compania japoneză IHI, însă lucrurile nu au mers la fel de bine cu partea de infrastructură rutieră. Constructorul din Italia, WeBuild (fost Astaldi), a profitat de aceste întârzieri și a obținut extensii ale termenului contractual câștigate în instanță, cauzând și neînțelegeri cu Ministerul Transporturilor.

În prezent, constructorul lucrează intens la realizarea drumurilor de legătură: unul pe malul brăilean și celălalt pe malul tulcean. Fără aceste drumuri, podul nu va putea fi folosit de către șoferi. Lucrările sunt în curs de desfășurare și progresează, însă autoritățile nu au oferit încă o dată exactă a deschiderii traficului.

Momentan, constructorul a realizat hidroizolația și a început procesul de asfaltare a căilor de circulație. Parapetele au început să fie montate, iar ultimele elemente ale hobanelor și cablurile de susținere sunt pregătite de montaj.

Autoritățile au anunțat că, cel puțin în stadiul actual al lucrărilor, traficul ar putea fi deschis parțial în jurul lunilor iulie-august. Însă pentru deschiderea circulației pe restul drumului până la Jijila se așteaptă o finalizare a drumurilor de acces, care ar putea avea loc la final de an.

Podul de la Brăila este o lucrare impresionantă, având o deschidere centrală de 1.120 metri și o lungime de 1.974,30 metri, fiind al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii. Cele două turnuri ale Podului ating o înălțime de 192 metri și sunt cele mai înalte construcții din România. Lungimea totală a drumurilor, inclusiv a podului, este de 23,413 km și cuprinde două secțiuni: drumul principal Brăila-Jijila, cu o lungime de 19,095 km și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin, cu o lungime de 4,328 km.

În concluzie, podul peste Dunăre de la Brăila este o lucrare impresionantă, însă a avut parte de întreruperi și întârzieri, iar deschiderea circulației a devenit tot mai incertă. Însă acum, lucrările avansează și sperăm că în cel mai scurt timp, șoferii vor putea circula pe acest pod fantastic.