Antrenorul anterior al Serenei Williams și o jucătoare capabilă să concureze cu Iga Swiatek pentru primul loc în clasamentul WTA.

Naomi Osaka, una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, a anunțat la începutul acestui an că este însărcinată, iar mulți oameni și-au pus întrebarea dacă sportiva japoneză va reveni la nivelul său obișnuit în viitor. Cu toate acestea, Rick Macci, un antrenor renumit, este de părere că Osaka își va face încă o dată simțită prezența în lumea tenisului feminin la turneele de Grand Slam și că poate redeveni lidera WTA.

Naomi a fost în fruntea clasamentului WTA în 2019, când a câștigat primul ei titlu de Grand Slam la US Open. A mai câștigat încă trei turnee de Grand Slam după aceea: Australian Open în 2019 și 2021 și US Open în 2020. Cu toate acestea, în 2021 ea și-a scurtat sezonul și a ieșit din Top 10, afirmând că încearcă să-și protejeze sănătatea mentală. În 2022, Naomi a avut o altă cădere și a încheiat anul pe locul 42 mondial. Acum se pregătește să devină mamă și să se odihnească până la revenirea în circuitul WTA.

Cu toate acestea, Rick Macci crede că această pauză îi va face bine jucătoarei japoneze și că va reveni în Top 10 în mod reușit, chiar în viitorul apropiat. Deși Naomi este momentan pe locul 395 WTA, Macci este de părere că ea își va redobândi încrederea și motivarea necesare pentru a redeveni lidera mondială a tenisului feminin, având deja patru titluri de Grand Slam în palmares și loviturile puternice și serviciul exploziv care o caracterizează.

Rick Macci este de părere că levierul care o va ajuta pe Naomi să-și atingă obiectivele este presiunea și rivalitatea cu alte jucătoare de top. De asemenea, el crede că sportiva niponă va fi un adversar de temut pentru Iga Swiatek, alte sportive care doresc să se impună și să câștige turnee majore.

Naomi Osaka are planuri mari pentru viitor, printre care se numără revenirea în circuitul WTA la Australian Open 2024 și obținerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, precum și câștigarea altor opt titluri de Grand Slam în următorii ani.

Deși tenisul feminin a cunoscut schimbări și mutații în ultimii ani, cu retragerea unor jucătoare de top precum Serena Williams și absența unora dintre cele mai bune jucătoare, Naomi Osaka poate fi o pionieră în acest sport, revenind din nou în fruntea clasamentului WTA și dovedindu-și valoarea și talentul.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.