Până la 31 mai, concursul BANDA ASAP oferă posibilitatea prelungirii termenului limită. Tinerii Brașoveni și Ieșeni au ocazia să participe și să-și pună imaginația la treabă împreună cu ASAP România și Animest, creând un personaj reciclator.

Concursul BANDA ASAP a fost prelungit până pe 31 mai și este deschis tuturor elevilor din Brașov și Iași care doresc să-și arate abilitățile de desen și creativitatea în a crea o poveste prin intermediul unei benzi desenate cu tema ”2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi. Un erou/ o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini”. Concursul este organizat de ASAP România și Animest și are ca obiectiv principal dezvoltarea unui spirit ecologic și implicarea activă a tinerilor într-o competiție pozitivă și constructivă.

Pentru a participa la acest concurs, elevii trebuie să deseneze o poveste într-un șablon special de benzi desenate, disponibil pe site-ul oficial ASAP România, și să completeze informațiile necesare, urmând ca apoi aceste povestiri să fie înscrise în cadrul concursului de către un profesor din școala la care elevul învață, până la data limită de 31 mai 2023. Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 14 iunie, după jurizare.

În cadrul acestui concurs, respectarea temei de reciclare, creativitatea și aspectul vizual vor fi cele 3 criterii pe baza cărora cele mai bune lucrări vor fi evaluate. Pe lângă aceste premii, vor fi acordate patru premii pentru Brașov și patru premii pentru Iași, dintre care două table interactive pentru o școală gimnazială și un liceu din Brașov sau/și Iași și câte un hoverboard pentru cei patru elevi autori ai benzilor desenate câștigătoare din cele două orașe.

Juriul format din experți în domeniu va fi format din Maria Surducan, una dintre cele mai cunoscute ilustratoare din România, Nini Tuan, ilustratoare din Malaezia, stabilată în România de peste 15 ani, cu o experiență vastă în ilustrație, animație și benzi desenate, și Ligia Soare, cofondator și coorganizator Animest.

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute, care are ca obiectiv generarea unui schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, de la utilizare la colectare separată și reciclare. Promovarea educației pentru mediu în rândul publicului țintă și crearea celei mai mari infrastructuri unitare pentru colectarea separată a deșeurilor în vederea reciclării în toate școlile din România sunt printre principalele obiective ale programului. În prezent, programul este activ în aproape 1 000 de școli din 32 de localități și municipii reședință de județ din România, informațiile despre colectare separată și reciclare ajungând la peste jumătate de milion de elevi din ciclurile preuniversitare.

ASAP România este susținut de Lidl România, retailer care contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care face parte. Această strategie vizează reducerea utilizării plasticului în ambalaje, regândirea design-ului acestora, promovarea reciclării și desfășurarea de acțiuni de ecologizare, inovare și educație.

În viitor, ASAP România vizează organizarea concursului BANDA ASAP în cel puțin patru orașe pe an, iar pentru anul 2023, organizatorii au planificat să desfășoare concursul în alte două orașe în această toamnă.

Închei cu dorința de noroc celor interesați de acest concurs și de îndemnul de a se implica activ în programe și inițiative care vizează protecția și conservarea mediului înconjurător pentru a asigura un viitor durabil și sigur pentru toți.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.