. Beneficiile consumului de ovăz la micul dejun sunt recomandate de nutriționistul Wasim Nazer.

Ovăzul este considerat o alegere alimentară corectă pentru micul dejun, indiferent dacă vrei să slăbești, să te menții sau să câștigi câteva kilograme în plus. Wasim Nazer, nutriționistul, explică că această cereală oferă numeroase beneficii organismului.

Fulgii de ovăz sunt o alegere excelentă pentru vegani și persoanele cu intoleranță la gluten, deoarece această cereală nu conține gluten, cu excepția cazului în care este contaminată cu grâu în timpul procesării. Acești fulgi sunt bogați în substanțe nutritive, datorită procesului de producție blând, care ajută la păstrarea tuturor substanțelor nutritive active.

Fulgii de ovăz pot fi consumați în diverse feluri – de la simplii fulgi adăugați în lapte de vacă sau vegetal și până la porridge sau omletă, prăjiturile cu fulgi de ovăz și shake-uri cu fulgi de ovăz și fructe.

100 de grame de fulgi de ovăz conțin 389 calorii, 8% apă, 16.9 grame de proteine, 66.3 grame de carbohidrați, 10.6 grame de fibre și 6.9 grame de grăsimi. De asemenea, ovăzul conține trei tipuri diferite de amidon, care acționează diferit și oferă organismului multe beneficii: primul tip de amidon este absorbit rapid în formă de glucoză, cel de-al doilea tip se digeră mai lent, iar amidonul rezistent funcționează precum fibrele și ajută la buna funcționare a tractului digestiv.

Fulgii de ovăz conțin și aventramide, compuși fenolici specifici ovăzului, care au proprietăți antioxidante puternice. Aceștia ajută la reducerea inflamațiilor de la nivelul arterelor și reglează presiunea arterială.

În plus, fulgii de ovăz sunt o sursă bogată de vitamine și minerale importante, cum ar fi vitaminele B1, B5, E, acidul folic, magneziu, fosfor, cupru, fier și zinc. Toate aceste substanțe nutritive din compoziția fulgilor de ovăz contribuie la menținerea unei sănătăți bune.

Consumul regulat de fulgi de ovăz poate avea beneficii semnificative pentru sănătate. Printre acestea se numără protejarea inimii, ameliorarea diabetului de tip 2, stimularea imunității, îmbunătățirea calității somnului, menținerea senzației de sațietate și creșterea nivelului de energie.

Nutriționistul Wasim Nazer recomandă consumul de ovăz la micul dejun pentru toți cei care doresc să aibă un stil de viață sănătos. Prin urmare, adăugați o porție de fulgi de ovăz la micul dejun și veți beneficia de toate avantajele acestora pentru o zi energizată și plină de vitalitate.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.