(C) Care este avantajul grătarului pe gaz și de ce ar trebui să îl alegi?

Gătitul la foc deschis a fost și continuă să fie una dintre cele mai populare metode de preparare a cărnii, încă din timpuri străvechi. În zilele noastre, avem la dispoziție o multitudine de modalități de gătit care extind lista preparatelor delicioase, grătarul fiind unul dintre acestea. A devenit o activitate populară în familie sau cu prietenii, unde prepararea cărnii se îmbină cu socializarea și distracția.

Există diverse tipuri de grătare, și anume grătare pe cărbune, grătare pe gaz și, cel mai recent, grătare electrice profesionale. Atunci când vrei să gătești pentru multe persoane sau o masă îmbelșugată, soluția ideală este un grătar pe gaz. Este mult mai rapid și poți găti mai multe alimente odată. Grătarul pe gaz este preferat de amatorii și profesioniștii din bucătărie, care își doresc să își arate măiestria la grătar în aer liber.

În comparație cu modelele de grătare pe cărbuni, grătarele pe gaz sunt mai ușoare de folosit. Este ușor de pornit și elimina problema cu depozitarea și aprinderea combustibililor. Durează doar zece sau 15 minute pentru ca grill-ul să ajungă la temperatura optimă de încălzire și să fie gata pentru utilizare. Poți controla temperatura în mod precis, ceea ce asigură uniformitatea preparării alimentelor.

În plus, grătarul pe gaz este mult mai sănătos decât alte modalități de gătit. În timpul gătitului, grăsimea și alte uleiuri arse nesănătoase se scurg de pe mâncare. Acest lucru este valabil și în cazul legumelor. Datorită controlului precis al intensității căldurii din timpul gătitului, diversele vitamine și minerale din legume rămân capturate la interior.

Grătarele pe gaz sunt asemănătoare cu aragazul din bucătărie, temperatura și dimensiunea flăcării putând fi controlate cu ușurință prin butoanele din partea din față a grătarului. Ușurința controlului temperaturii este importantă atunci când gătești, deoarece aceasta poate împiedica arderea alimentelor.

Pe de altă parte, modelele de grătare pe cărbuni produc multă mizerie, iar curățarea acestora este destul de dificilă. Executarea acestei sarcini necesită îndepărtarea cenușii sau resturilor de cărbune, iar grăsimea arsă rămâne lipită pe suprafata grătarului.

Singurul dezavantaj al grătarului pe gaz este că alimentele gătite pe acest tip de grătar nu au aceeași aromă intensă de fum, ca cele gătite pe grătarele cu cărbune sau lemne. Nu trebuie să vă faceți însă griji, această problemă poate fi îndepărtată prin utilizarea de accesorii speciale care permit infuzarea cărnii cu arome de fum folosind chipsuri și așchii din lemne.

În concluzie, grătarul pe gaz este indispensabil pentru orice bucătărie în aer liber și vine cu multe accesorii pentru grătar care fac experiența de gătit mult mai plăcută. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de model, magazinul online al meșterilor sibieni în șeminee oferă o gamă largă de grătare premium pe gaz, potrivite pentru orice pasionat de gătit în aer liber.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.