Sebastian Stan va reveni în România pentru a produce un film autohton numit „Malul vânăt”.

Sebastian Stan, actorul român cunoscut pentru rolul din filmele din Universul Cinematografic Marvel, va fi unul dintre producătorii filmului „Malul Vânăt”, regizat de Andreea Cristina Borțun. Filmul, care este lungmetrajul de debut al regizoarei, prezintă povestea Laviniei, o mamă singură care încearcă să își creeze o viață mai bună pentru ea și fiul ei de 13 ani într-un sat sărac din România.

Potrivit revistei Variety, personajul Laviniei este impulsiv și predispus să înțeleagă greșit situațiile, iar relația sa cu fiul său adolescent va fi testată de-a lungul celor patru anotimpuri ale filmului. Sebastian Stan a declarat că scenariul pentru „Malul Vânăt” l-a impresionat la un nivel personal profund, dat fiind faptul că și el a fost crescut de o mamă singură și a trăit în mai multe țări.

Actorul român s-a născut la Constanța în 1982 și a emigrat în SUA alături de mama sa după divorțul părinților. A devenit cunoscut la Hollywood pentru rolul său din Universul Cinematografic Marvel și a jucat recent în mini-seria originală a Hulu, „Pam & Tommy”, în care a interpretat rolul lui Tommy Lee, fostul toboșar al trupei Rock Motley Crue.

Sebastian Stan a cunoscut-o pe Andreea Cristina Borțun la festivalul de film de la Cannes în 2021 și a fost atras de povestea prezentată în filmul său de debut ca producător. El a declarat că a înțeles personajele și lupta interioară a relației mamă-fiu, care este sfâșiată de sacrificiile făcute în viața de zi cu zi.

Filmul „Malul Vânăt” va fi o colaborare între România și SUA și este un exemplu al succesului în colaborarea dintre industria cinematografică românească și cea internațională. Contextul social și istoric al filmului îl face să fie foarte atractiv pentru publicul din întreaga lume, iar talentul și implicarea lui Sebastian Stan în acest proiect sunt aducerea de valoare adăugată a colaborării.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.