Un antrenor de elită și-a dat demisia bruscă după ce a obținut două trofee.

Ruud van Nistelrooy, fostul mare atacant olandez, a demisionat din funcția de antrenor al echipei PSV Eindhoven, chiar dacă a reușit să câștige două trofee în acest sezon. În timpul primului său sezon ca antrenor, PSV a reușit să învingă Ajax în finala Cupei Olandei și în Supercupa Olandei, iar în clasamentul Eredivisie se află pe locul al doilea, care duce la preliminariile Champions League.

Cu toate acestea, Van Nistelrooy a decis să-și părăsească postul de antrenor principal, afirmând că nu se simte sprijinit de conducerea clubului. Decizia a venit după ce doi jucători importanți, Coddy Gakpo și Noni Madueke, au fost transferați în ianuarie la Liverpool, respectiv Chelsea.

Anunțul demisiei lui Van Nistelrooy a fost făcut miercuri dimineață printr-un comunicat oficial din partea clubului. Conducerea clubului a dorit să continue discuțiile cu Van Nistelrooy, însă acesta a decis să-și părăsească postul de antrenor imediat.

Fred Rutten, care a fost asistentul lui Van Nistelrooy, va prelua temporar rolul de antrenor principal. PSV a exprimat regretul pentru decizia lui Van Nistelrooy și a încurajat echipa să își continue drumul în cadrul acestui sezon.

În timpul mandatului său ca antrenor principal, Van Nistelrooy a reușit să impună un stil de joc ofensiv și agresiv, ceea ce a condus la obținerea de rezultate bune în competițiile interne. Cu toate acestea, relația tensionată dintre Van Nistelrooy și conducerea clubului a condus la decizia sa de a-și părăsi postul de antrenor.

PSV Eindhoven a reușit să câștige două trofee sub conducerea lui Van Nistelrooy, ceea ce arată că acesta a avut succes în îndeplinirea obiectivelor sale. Deși decizia sa a surprins multă lume, Van Nistelrooy a fost respectuos față de club și de jucători și a explicat motivele deciziei sale.

În clasamentul Eredivisie, PSV se află pe locul al doilea, la zece puncte în spatele liderului, Feyenoord Rotterdam. Echipa va juca în ultima etapă a sezonului împotriva lui AZ Alkmaar, iar Fred Rutten va prelua temporar funcția de antrenor principal. Se așteaptă ca PSV să își continue lupta pentru a păstra poziția sa în clasament și pentru a se califica în preliminariile Champions League.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.