
Ce secrete ascund vânzătorii de imobile și de care să fii precaut când alegi o locuință nouă
Atunci când planificăm cumpărarea unei locuințe, fie că este nou construită sau cu câțiva ani vechime, trebuie să fim atenți la viciile ascunse. Experții imobiliari sfătuiesc că aceasta este una dintre cele mai importante chestiuni pe care trebuie să le avem în vedere. Diana Micu, expert imobiliar, explică faptul că este esențial să se ia în considerare o serie de aspecte extrem de importante, care vor determina pe termen lung existența în locuința respectivă. În fiecare discuție cu potențialii clienți, ea îi sfătuiește să țină cont de prima problemă – viciile ascunse.
Potrivit acestei experte, există mai multe variante de vicii ascunse, de aceea este important să consultăm un reprezentant pregătit, care să ne prezinte nu doar apartamentul, ci și modul în care acesta a fost construit. La agenția la care lucrează Diana Micu, există cursuri obligatorii care se fac încă de la început, referitor la materialele de construcție cu avantaje și dezavantaje și modalitățile de execuție. Astfel, fiecare client este informat atunci când alege să cumpere.
Diana Micu explică ce înseamnă viciile ascunse și ce ar trebui să avem în vedere atunci când achiziționăm o locuință. Instalația sanitară trebuie să se realizeze exclusiv prin pardoseală, inclusiv pentru apartamentele care au calorifere, dar există riscul de a se sparge în viitor, iar neplăcerile pot fi foarte mari în acest caz. Dezvoltatorii ar trebui să verifice aceste țevi și să le umple cu apă, astfel încât să monteze un ceas care indică presiunea din țevi. Dacă presiunea rămâne constantă, riscul de a exista scurgeri într-o perioadă apropiată este aproape de zero. Aceste probleme sunt foarte rare și sunt acoperite de garanție. Este indicat să NU găurim pardoseala pentru nicio ajustare (de exemplu, uși culisante sau praguri), deoarece putem aglomera țevile de sub pardoseală.
Un alt aspect important sunt tencuielile tavanului. Am auzit adesea la știri despre blocuri noi în care „a căzut tavanul”. Dacă suprafața plăcii de beton este lucioasă, ceea ce se întâmplă atunci când betonul a fost turnat pe folie de plastic, există riscul ca tavanul să se prăbușească, dar nu atât datorită greutății, cât din cauza aderenței inexistente între tencuială și suprafața de contact. În acest caz, doar agentul imobiliar poate prezenta modul în care a fost construit blocul și să ne facă atenți la aceste detalii.
În concluzie, viciile ascunse sunt problemele pe care nu le putem vedea cu ochiul liber și care pot provoca daune majore în locuință. Este important să fim conștienți de acestea și să consultăm specialiștii pentru a ne face o idee corectă asupra situației. Trebuie să ținem minte că o astfel de problemă, dacă nu este depistată din timp, poate crea neplăceri și costuri ulterioare semnificative.