„Dacă gingiile tale sângerează, iată ce sfat îți oferă Dr. Alin Gabor pentru a-ți alege tratamentul potrivit.”

Când apariția sângerării gingivale este prezentă, aceasta poate indica o problemă medicală serioasă, precum gingivita. Dr. Alin Gabor explică că avem mai multe cauze pentru acest fenomen, printre care se numără consumul de alimente picante sau periuța de dinți prea tare, dar una dintre cele mai importante cauze este patologia dentară. Gingivita este o boală inflamatorie a gingiilor care, dacă nu este tratată, poate duce la alte complicații mai grave în viitor.

De fapt, când gingia sângerează, bacteriile din cavitatea bucală pot ajunge la suprafața dintelui și a gingiilor, cauzând parodonțită, o afecțiune stomatologică complexă care necesită tratament îndelungat. Cu toate acestea, sângerarea gingivită poate fi tratată cu succes de către un medic stomatolog în câteva ședințe.

Există mai multe situații medicale care pot cauza sângerarea gingiilor, cum ar fi o mușcătură necorespunzătoare sau sănătatea generală proastă. De asemenea, tulburările endocrine, scăderea imunității și tulburările sistemului digestiv pot fi responsabile pentru gingii sângerânde. Medicamentele pot contribui și ele la acest fenomen.

Pentru a preveni gingivita și sângerarea gingiilor, trebuie să ne spălăm bine dinții de două ori pe zi și să folosim ața dentară pentru a îndepărta particulele alimentare apăsate între dinți și gingii. O igienă orală adecvată include și utilizarea unei periuțe de dinți moi și a unui colutoriu, dacă este necesar.

În general, este recomandat să vă vedeți medicul stomatolog din când în când, chiar și atunci când nu aveți probleme cu dinții sau gingiile pentru o verificare generală și curățare profesională. Prevenirea și tratamentul timpuriu sunt esențiale pentru a menține o sănătate dentară bună și preveni îmbolnăvirea gingiilor și a dinților.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.