Întâmplări din Ucraina, a 456-a zi: Atac suplimentar cu drone asupra Kievului / Zelenski afirmă că furnizarea de F-16 reprezintă un avertisment că Rusia nu va ieși învingătoare / Ucraina va marca Crăciunul pe data de 25 decembrie.

Ucraina a primit recent o veste bună, președintele Volodimir Zelenski anunțând că livrarea de avioane de luptă F16 va fi un semnal puternic că Rusia va pierde. El speră ca această decizie să fie pusă în aplicare cât mai repede posibil, deoarece cu cât se întâmplă asta mai devreme, cu atât Rusia va fi mai izolată și mai slăbită. Avioanele F16 reprezintă o armă puternică pentru Ucraina și un ajutor foarte necesar în actualul conflict cu Rusia.

De asemenea, Ucraina s-a bucurat recent de sprijinul Coreei de Sud, care a acceptat să trimită sute de mii de proiectile de artilerie prin intermediul Statelor Unite către Ucraina, pentru a ajuta și mai mult țara să-și întărească apărarea și să se protejeze de atacurile Rusiei. Cu toate acestea, Seulul a recunoscut că există unele „părți inexacte” în articolul citat de Wall Street Journal, iar un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Coreea de Sud a refuzat să ofere detalii cu privire la acest subiect.

De-a lungul conflictului dintre Ucraina și Rusia, ambele țări au folosit uciderea civililor și a militarilor, atacurile la punctele strategice și utilizarea armelor chimice și nucleare. Desigur, toate acestea sunt în contradicție cu legile și tratatele internaționale, iar Uniunea Europeană și alte țări au luat poziții ferme împotriva utilizării acestor tipuri de arme în conflictul din Ucraina.

În plus, zilele trecute, armata ucraineană a anunțat că a respins un nou atac cu drone rusești asupra orașului Kiev. Cu toate că astfel de atacuri sunt din ce în ce mai frecvente, armata ucraineană a subliniat că este pregătită să facă față oricăror atacuri și să apere populația civile de orice fel de pericol. În plus, Statele Unite au aprobat recent vânzarea de rachete sol-aer NASAMS către Ucraina, pentru a-i consolida și mai mult apărarea aeriană.

Cel mai important lucru în acest moment pentru Ucraina este să se asigure că este pregătită să facă față oricărei situații. Cu toate acele, această situație este una foarte dificilă și complexă, deoarece Ucraina trebuie să facă față interferențelor rusești și să se pregătească de o posibilă invazie a forțelor armate ruse. În plus, există îngrijorări în privința corupției și instabilității politice din Ucraina, factori care pot afecta negativ eforturile de apărare ale țării.

În acest context, sprijinul oferit de Statele Unite și de alte țări este esențial pentru Ucraina, iar decizia de a livra avioanele de luptă F16 reprezintă o veste bună pentru această țară. De asemenea, sprijinul oferit de Coreea de Sud și de alte țări în ceea ce privește transportul proiectilelor de artilerie către Ucraina este un semn important că această țară nu este izolată și are spatele asigurat de parteneri puternici.

În final, conflictul dintre Ucraina și Rusia este unul din ce în ce mai intens și poate avea consecințe grave atât în regiune, cât și la nivel internațional. Este important ca toate țările să colaboreze și să ofere sprijin în această situație dificilă pentru a asigura că pacea va fi restaurată și că civili și militarii vor fi protejați de pericol.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.