Un incident de securitate a avut loc la Londra când o maşină a lovit poarta Downing Street. Conducătorul a fost detaliat pentru anchetă. Înregistrările video sunt disponibile.

Joi, o mașină s-a izbit de porțile de la Downing Street, clădirea în care sunt localizate biroul și reședința actualului prim ministru britanic, Rishi Sunak, potrivit Reuters. Conform poliției, șoferul vehiculului a fost reținut sub suspiciunea de daune penale și conducere periculoasă. În ciuda impactului, nu există răniți.
Martorii oculari au declarat că în momentul în care au ajuns la fața locului, la poartă se afla un autoturism cu ușile și capota portbagajului deschise și că bărbatul a fost imobilizat de agenții de poliție înarmați.
Chiar dacă poliția a închis bulevardul Whitehall, restricțiile au fost eliminate ulterior. Potrivit declarației poliției, conducătorul mașinii este un bărbat alb în vârstă de 50 de ani prin urmare incidentul nu este investigat ca fiind un act terorist.
„Un mic cordon de poliție va rămâne în fața Downing Street (…) Incidentul este gestionat de ofițerii locali din Westminster și nu este tratat la acest ca fiind legat de terorism”, a transmis Poliția londoneză ulterior.
Potrivit Sky News, incidentul a fost tratat de autoritățile locale din Westminster și agenții de contraterorism nu au fost implicați.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.