În weekendul următor, traficul va fi restricționat în București. Iată lista străzilor care vor fi închise.

În acest weekend, traficul rutier din București va fi restricționat pe mai multe străzi din oraș din cauza unor evenimente culturale și filmări pentru un spot publicitar. Măsura se va aplica gradual, începând de vineri și până duminică, între orele 20:30 și 22:30.

Conform unui comunicat de presă al Brigăzii Rutiere, evenimentul cultural „Simfonia Apei” ce va avea loc în Piața Unirii va restricționa traficul rutier pe bulevardul Unirii, între bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței în perioada 19 mai – 1 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în anumite ore ale serii și ale nopții. Astfel, traficul va fi restricționat între orele 20:30 – 22:30 în lunile mai și august; între orele 21:00 – 23:00 în lunile iunie și iulie și între orele 19:30 – 21:30 în lunile septembrie și octombrie.

Pentru ocolirea zonei restricționate, Brigada Rutieră recomandă șoferilor următoarele rute: Splaiul Independenței – Piața Unirii – bulevardul Corneliu Coposu, bulevardul Regina Maria – Piața Unirii – Splaiul Unirii, bulevardul Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității. În plus, Brigada Rutieră va asigura măsuri de fluidizare a traficului rutier și de prevenire a accidentelor și îi solicită conducătorilor auto să circule cu prudență, să păstreze o distanță adecvată pentru a frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

În același timp, între 26 și 30 mai, traficul rutier va fi restricționat și pe alte străzi din București, în vederea realizării unor filmări pentru un spot publicitar. Conform programului, în data de 26-27 mai, restricționările vor fi aplicate între orele 00:00 – 06:00, pe strada Varșovia, segmentul de drum cuprins între strada Londra și Piața Quito, cu excepția riveranilor, pe banda I din sensul giratoriu din Piața Quito către strada Varșovia. În data de 27 mai, între orele 5:00 – 8:45, traficul auto va fi restricționat pe Calea Victoriei, începând de la intersecția cu strada C.A. Rosetti și până la bulevardul Regina Elisabeta, inclusiv străzile adiacente.

În data de 28 mai, restricționările vor fi aplicate între orele 5:00 – 13:00, pe bulevardul Aviatorilor, ambele sensuri de mers, segmentul de drum cuprins între Monumentul Eroilor Aerului și Piața Charles de Gaulle. În aceeași zi, traficul va fi restricționat și în intersecția străzii Benjamin Franklin cu strada Nicolae Golescu între orele 5:00 – 10:00, pe strada Benjamin Franklin începând de la Calea Victoriei până la bulevardul Gheorghe Magheru și pe strada Nicolae Golescu, începând de la intersecția cu strada Episcopiei până la strada C.A. Rosetti. În data de 30 mai, restricționarea traficului se va aplica pe strada Constantin Esarcu între strada Episcopiei și strada Nicolae Golescu, în intervalul orar 5:00 – 22:00.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat în perioada 21 – 23 mai, pe strada Mătăsari, segmentul cuprins între strada Matei Voievod și bulevardul Pache Protopopescu, cu ocazia evenimentului cultural „Femei pe Mătăsari”, care va consta în concerte, prezentări de modă și spectacole de teatru, expoziții și ateliere de lucru. Întreaga zonă va fi blocată pentru traficul auto, cu excepția riveranilor și autospecialelor destinate situațiilor de urgență, începând de vineri, ora 16:00, și până duminică, ora 23:00. Brigada Rutieră a Capitalei îi solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să respecte semnalele, indicațiile și dispozițiile polițiștilor rutieri și să evite pe timpul deplasării manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

În general, șoferii trebuie să aibă mare grijă în această perioadă și să respecte cu strictețe semnalele rutiere și indicațiile polițiștilor. În acest fel, se poate evita aglomerația și haosul în trafic și se poate asigura siguranța participanților la evenimente și a tuturor participanților la trafic.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.