Nu a acceptat să-și prelungească contractul și va părăsi Real Madrid.

Marco Asensio a fost un jucător extrem de important pentru Real Madrid pe faza ofensivă, însă este posibil să plece gratis de la clubul spaniol la finalul acestui sezon. Decizia de a nu prelungi contractul cu „los blancos” a fost luată de jucătorul în vârstă de 27 de ani, care nu este purtătorul de banderolă al echipei conduse de Carlo Ancelotti.

În sezonul actual de LaLiga, Asensio a avut 30 de apariții, 9 goluri și 6 pase decisive, dar nu a reușit să obțină un loc de titular. Nu este surprinzător că fotbalistul a decis să plece în vară, iar potrivit jurnalistului Fabrizio Romano, acesta a refuzat ultima propunere a clubului Madridist și este aproape sigur că va semna cu o altă echipă după ce va deveni liber de contract.

Cluburile din Premier League și Paris Saint Germain se află printre cele interesate de serviciile extremei los blancos. PSG pare a fi în pole-position pentru a-l aduce pe jucătorul cu 285 de apariții și 61 de goluri pentru Real Madrid. Asensio a câștigat de trei ori LaLiga alături de clubul spaniol, precum și Cupa Regelui, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei, UEFA Champions League și Mondialul Cluburilor de trei ori, de trei ori și, respectiv, de patru ori.

Un aspect interesant despre cariera lui Asensio la Real Madrid este faptul că acesta a marcat la debutul său în cinci diferite competiții: Supercupa Europei, LaLiga, UEFA Champions League, Cupa Regelui și Supercupa Spaniei.

Este clar că Asensio s-a dovedit a fi un jucător valoros pentru echipa Madridist, dar este posibil să ofere un nou impuls altor echipe în această vară. Cu toate acestea, fanii Realului vor fi îngrijorați de perspectiva să-i piardă pe un alt jucător important din cadrul clubului lor.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.